Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Η υπερηφάνεια για τους Προγόνους και η Χριστιανική Αγάπη !

*Άρθρογραφία των Μαθητών συναγωνιστών της Ε.Ο.Ν.*

Είναι το λιγότερο θλιβερό να αντικρίζουμε τόσους νέους ανθρώπους να συμφωνούν με την βεβήλωση και την ατίμωση του παρελθόντος τους. Κανένας δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλώνει την ιστορία, ούτε να της ξεφύγει. Οι παππούδες μας πολέμησαν στο Έπος της Πίνδου, οι ήρωες του '21 στην Επανάσταση για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, οι βυζαντινοί αυτοκράτορες νικούσαν επί χίλια έτη τους βαρβάρους στην Ανατολή και οι αρχαίοι απώθησαν τους Πέρσες στα στενά των Θερμοπυλών και στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα γεγονότα αυτά μπορεί για κάποιους να μην έχουν σημασία, αλλά δεν μπορούν να τα αμφισβητήσουν. Έγιναν. Και έγιναν, για να μπορούμε εμείς σήμερα να τα έχουμε σαν καύχημα και να είμαστε υπερήφανοι.

Χύθηκε αίμα γι' αυτό το ιερό χώμα που πατούμε. Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως όλα ξεπουλιούνται. Κανένα λιμάνι και καμμία σιδηροδρομική μονάδα δεν ανήκει στον ελληνικό λαό. Δεν παύει, όμως, το χώμα που αγγίζουμε να είναι ελληνικό. Δε πρέπει να το λησμονήσουμε ποτέ αυτό. Το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε ως Έθνος θα είναι να ξεχάσουμε το παρελθόν μας. Δυστυχώς, αυτή η αλλαγή έχει ξεκινήσει. Σβήνουμε ως οντότητα, καθώς τα ιδανικά μας και οι αξίες μας κατακρεουργούνται μέρα με την μέρα από τις ορέξεις του κάθε ισχυρού. Είναι κρίμα για τους προγόνους μας να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Κρίμα για εμάς κι κρίμα για το ελληνικό αίμα που διαπερνάει τις φλέβες μας. 

Στη σύγχρονη εποχή, έχει επικρατήσει η αντίληψη, ότι, αν υπερασπίζεσαι με πίστη τα κατορθώματα των προγόνων σου και την εθνική σου συνείδηση, είσαι ρατσιστής. Αυτό είναι ψευδές. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας δίδαξε να αγαπάμε τους πάντες. Δεν μισούμε τους άλλους λαούς και δεν θεωρούμε ότι είμαστε κυτταρικά ανώτεροι απ' αυτούς. Όμως, ο Γερμανός είναι Γερμανός, ο Ινδός είναι Ινδός και ο Καναδός είναι από τον Καναδά. Και εμείς υπήρξαμε πρόσφυγες και σ' εμάς σφαγιάστηκαν τόσοι άνθρωποι και εμείς ζήσαμε γενοκτονίες, λεηλασίες και βιασμούς. Κυτταρικά όλοι είμαστε ίσοι, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό, αλλά ο κάθε λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να υπηρετεί το συμφέρον του και να προοδεύει ξεχωριστά, με την δική του παράδοση, με τα δικά του ήθη και τις δικές του παραδόσεις. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ευημερία κάθε λαού, διατηρώντας την ιδιοπροσωπία, την κυριαρχία και την ταυτότητά του, ώστε να μην υπάρχουν εχθρότητες ανάμεσά μας.

Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε, για την Πατρίδα μας, θέλουμε τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα στον Αγώνα για την Λευτεριά. Πλησιάζει ο καιρός για μία πραγματική εξέγερση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο Απελευθερωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου