Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία της στο επίσημο δείπνο της 24ης Μαρτίου, για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να ψελλίσει τη λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ενώ μπόρεσε χωρίς ντροπή να πει ότι οι Επαναστάτες «υπό την επιρροή ιδίως της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης, έθεσαν τις βάσεις για ένα Κράτος δημοκρατικό και φιλελεύθερο(!!!)».


Θεωρεί δηλαδή ότι ο λαός που πολέμησε το ’21, οι έως τότε ραγιάδες που μετά βίας επιβίωναν υπό τον βάρβαρο και εξοντωτικό Τουρκικό ζυγό, είχαν έστω ακούσει για τα ιδεολογήματα πίσω από την αμερικανική ή τη γαλλική επανάσταση. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν να γράφουν ή να διαβάζουν, ενώ όσοι λίγοι ήξεραν, είχαν μάθει κυρίως μέσω της διδασκαλίας του Ευαγγελίου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο ελεύθερο Ελληνικό κράτος, ο Καποδίστριας θέσπισε τα αλληλοδιδακτικά σχολεία λόγω της τεράστιας έλλειψης όχι απλώς δασκάλων, αλλά ενηλίκων που θα μπορούσαν να διδάξουν το παραμικρό. Για τις σχετικές δε υποδομές είχε πει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον Κοραή: «Διὰ τᾲ σχολεῖα χρειάζονται οἰκήματα· ἐγὼ δε φθάσας ἐνταῦθα εὕρηκα μόνον καλύβας ὅπου ἐσκεπάζοντο πλῆθος οἰκογενειῶν πειναλέων.»


Όσο δόλια κι αν κάποιοι προσπαθούν να αποδομήσουν την ιστορία μας, δεν πρόκειται να σβήσουν την αλήθεια από τις καρδιές των Ελλήνων, ούτε να αλλάξουν τα ιστορικά γεγονότα.

Ξέρουμε ΟΛΟΙ ότι οι Έλληνες πολεμήσαν ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΧΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. Ξέρουμε ότι πήραν τα όπλα για ΝΑ ΚΡΗΜΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΦΗ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.

Ξέρουμε ότι δεν αγωνίστηκαν και δεν πέθαναν ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, παρά μόνο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.


Γι’αυτό και επαναστάτησαν το 1770, όταν ο Ναπολέοντας ήταν βρέφος. Γι’αυτό ο Δασκαλογιάννης δεν πολεμούσε με σύνθημα «no taxation without representation». Γι’αυτό οι Έλληνες επαναστατούσαν ΣΥΝΕΧΩΣ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 15ο ΑΙΩΝΑ.


Οι μάσκες πέφτουν και όλοι έχουν δείξει το πραγματικό τους πρόσωπο. Είθε ο λαός μας να μάθει και να κάνει καλύτερες επιλογές στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου