Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ε.Ο.Ν. : ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ! ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ !

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την καταχώρηση της ψήφου του κ. Κυμπουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ του δικαιώματος του αγεννήτου παιδιού στη ζωή κι υπό τον ορυμαγδό των κομματικών αλαλαγμών έσπευσε περιδεής να ανακρούσει πρύμναν, να δηλώσει τη μεταμέλειά του και να διατρανώσει την ευθυγράμμισή του με τις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Χωρίζει απύθμενη άβυσσος τις δυνάμεις της Ταυτότητας και της Πίστεως από τα κόμματα της μεταπολίτευσης, του κ. Κυμπουρόπουλου και δη τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία υπηρετούν σφτιχταγγαλιασμένα τη νομιμοποίηση της ανωμαλίας, τη διάλυση της παραδοσιακής οικογένειας και τη θεσμοποίηση της δολοφονίας εμβρύων.

Με μία Λαμία κάθε χρόνο να χάνεται πληθυσμιακά και 300.000 εκτρώσεις να λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας το δημογραφικό αναδεικνύεται το πρώτο τη τάξει Εθνικό ζήτημα, σοβαρότερο από κάθε οικονομική κρίση, κρισιμότερο από κάθε πανδημική απειλή. Το σάπιο κίνημα του βρωμερού δικαιωματισμού και η σύγχρονη θρησκεία του ατομοκεντρισμού έχουν γαλουχήσει τις νέες γενεές σε πρότυπα και είδωλα, τα οποία δίνουν προτεραιότητα στην αυτονομία του ατόμου έναντι της κοινωνικής αποστολής και ανάγουν το ζήτημα της πορείας του εμβρύου σε θέμα ιδιοκτησιακό. Το αγέννητο παιδί αντιμετωπίζεται ως μία άψυχη μάζα, ως κτήμα, ως πράγμα, πάνω στο οποίο ασκεί εμπράγματα δικαιώματα η κυοφορούσα. Στο νεοεποχίτικο οικοδόμημα, η αξία της ανθρώπινης ζωής τοποθετείται σε κατώτερη αξιολογική βαθμίδα από την ιδιοκτησία. Τα πάντα κρίνονται και διατιμώνται με βάση τις ακόμα και πιο βάρβαρες επιθυμίες του ατόμου, το οποίο νομίζει πως όλα του ανήκουν και πρέπει να ικανοποιούν τη δική του προσωπική ηδονή και ολοκλήρωση.


Ωστόσο, ο συλληφθείς επιστημονικά δεν είναι ούτε μύξα, ούτε ενοχλητική κρεατοελιά. Έχει σάρκα, ψυχή και αισθήματα. Η δε άμβλωση δεν ισοδυναμεί με πλαστική επέμβαση ή αισθητικό καλλωπισμό, αλλά πρόκειται για μία φρικτή κι επώδυνη αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.
Η ελληνική έννομη τάξη τόσο με το άρθρο 36 ΑΚ όσο και το άρθρο 304 ΠΚ αναγνωρίζει τον κυοφορούμενο ως ανθρώπινη οντότητα ήδη από τη στιγμή της σύλληψης και του παρέχει προστασία έναντι απόπειρας τινός προσβολής του, προβλέποντας ρητά περιοριστικές εξαιρέσεις. Η εμβρυοκτονία δεν είναι θέμα αποκλειστικά επαφιόμενο στον κάτοχο της μήτρας, όπως υστερικώς διατείνονται τα διάφορα αφηνιασμένα θύματα της παγκοσμιοποίησης, αλλά πρόβλημα κοινωνικό, στο οποίο το κράτος και η Δικαιοσύνη φέρουν ευθύνη και λόγο.


Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-ΕΟΝ έχει διατυπώσει επανειλλημένως τη σκληρή και αταλάντευτη θέση της πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε μη ικανοποιητικό το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και αγωνιζόμαστε για την αυστηροποίηση του έως την επίτευξη της καθολικής εξάλειψης των αμβλώσεων. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αποστρεφόμαστε τη δολοφονία οιουδήποτε ανθρώπου γεγενημένου ή μη και διεκδικούμε την επαναφορά της κοινωνίας στις χριστιανικές της αξίες και βάσεις. Η γυναίκα πρέπει να περιαχθεί στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής. Είναι ο πυλώνας του Έθνους, ο στυλοβάτης των παραδοσιακών θεσμών. Μία νέα Εθνική Ηγεσία πρέπει να εγκαινιάσει μία μεγάλη καμπάνια με τη γυναίκα σε ρόλο κομβικό, να στηρίξει τη μητρότητα και να ενθαρρύνει την επιθυμία των νέων ζευγαριών να γίνουν γονείς και δη πολύτεκνοι. Μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα και μόνο έτσι θα πλημμυρίσει με αγάπη και δοτικότητα η αποχριστιανοποιημένη κοινωνία μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου