Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΥΨΩΜΑ 731 !

Σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου του 1941, ξεκίνησε η μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου του 1940-41, το «σφυροκόπημα» των πολυάριθμων Ιταλικών δυνάμεων υπό τη διεύθυνση του ιδίου του Μουσολίνι στο επονομαζόμενο «Ύψωμα 731», όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, λίγο έξω απ' την Κλεισούρα. Η μάχη διήρκησε 15 ολόκληρα μερόνυχτα έως 24 Μαρτίου με βομβαρδισμούς και συνεχείς επιθέσεις.


Τα παλληκάρια του Ελληνικού Εθνικού Στρατού του Βασιλέως Γεωργίου Β' υπερασπίστηκαν με σθένος την κομβική αυτή ορεινή θέση αποκρούοντας με απόλυτη επιτυχία ωσάν άλλοι Σπαρτιάτες τους βαρβάρους του Ιταλού φρενοβλαβούς τυραννίσκου. 

Με πάνω από 1.000 νεκρούς και 3.000 τραυματίες από την πλευρά της Ιταλίας και μόλις 148 νεκρούς και 425 τραυματίες από την ημετέρα πλευρά, το 731 υπήρξε μία από τις πιο αιματοβαμμένες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έκρινε την τελική νικηφόρα έκβαση του Έπους του '40 και έγραψε με χρυσά γράμματα τα θαραλλέα ένοπλα λιοντάρια της Φυλής μας στις σελίδες της Ιστορίας. 

#ΕΟΝ 🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου