Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Τι κρύβεται πίσω από τον Κορονοϊό και ποιο είναι το φάρμακο;


Τις τελευταίες μέρες ζούμε καταστάσεις που μόνο σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζουν. Κορονοϊός... Ο απόλυτος τρόμος! Κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, καφετέριες, γυμναστήρια, επιχειρήσεις. Σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία οι άνθρωποι έχουν μπει σε <<καραντίνα>>. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορείς να βγεις καθόλου έξω από το σπίτι! Μόνο με ειδική άδεια για να πας στο σουπερ μάρκετ ή στο νοσοκομείο. Εκατομμύρια σε όλον τον πλανήτη ζουν στην απομόνωση στην ουσία. Αλλά και στην Ελλάδα η καθημερινότητα είναι τραγική... Άδειοι δρόμοι. Άνθρωποι που φοβούνται να χαιρετηθούν ή να αγγίξουν το οτιδήποτε. Κυρίαρχος ο φόβος στην ελληνική κοινωνία. Και θα αναρωτηθεί κανείς. Εφόσον η θνησιμότητα του κορονοϊού κυμαίνεται στα ποσοστά της εποχικής γρίπης, γιατί όλος αυτός ο πανικός και αυτά τα μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο; Οι λογικές επεξηγήσεις είναι δύο: 1) Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ότι ο ιός είναι τεχνητός με περίεργες και απρόβλεπτες συνέπειες οπότε ενημέρωσε τα κράτη πως πρέπει να τον περιορίσουν με κάθε μέσο.
2) Η ελίτ της Παγκοσμιοποίησης βρήκε άλλη μια φορά <<εις το όνομα της ασφάλειας και της υγείας>> την αφορμή να περιορίσει τις ανθρώπινες ελευθερίες, να τρομοκρατήσει τους λαούς, να εισπράξει τρις δολάρια από τις πωλήσεις καινούριων εμβολίων και να επιβάλλει κι άλλο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το πλαστικό χρήμα παγκοσμίως.
Επίσης, δεν είναι τυχαίο που όλο το μιντιακό κατεστημένο, αλλά και το ανθελληνικό και αντιχριστιανικό πολιτικό σύστημα, βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν αισχρά την Εκκλησία και κυρίως το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Επί χιλιάδες χρόνια δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να κόλλησε το οτιδήποτε από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Για μας τους Χριστιανούς Ορθόδοξους το μόνο που δέχεσαι μέσα σου με τη Θεία Κοινωνία είναι τον Υιό του Θεού κι όχι τον ιό τους. Κι αντί αυτή η πανδημία να μας οδηγήσει σε περισσότερη μετάνοια και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, οι περισσότεροι εναντιώνονται σε αυτά! Ενώ η επιστήμη νικήθηκε από τον κορονοϊό και δεν μπορεί να σου προσφέρει καμιά θεραπεία τι σου απέμεινε βρε άνθρωπε; Μόνο η Πίστη! Γιατί για τον Χριστιανό Ορθόδοξο ΔΕΝ υπάρχει θάνατος! Κι η αρρώστια είναι μια δοκιμασία που σε κάνει πιο δυνατό. Γιατί όταν ο νου σου είναι στον Χριστό και στην Ανάσταση τίποτα δεν μπορεί να σε φοβίσει, να σε απελπίσει. Κι εμείς αντί να ζητήσουμε την βοήθεια του Θεού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απομακρυνόμαστε κι άλλο... Φτάσαμε στο άθλιο σημείο να επιδιώκει το σάπιο πολιτικό σύστημα την διακοπή των Θείων Λειτουργιών. Να γνωρίζουν όμως πως η Χριστιανική Πίστη σε χρόνια διωγμών μεγαλούργησε και πως θα ήταν πολύ ανόητο εκ μέρους τους και μόνο να σκέφτονται τέτοιες απαγορεύσεις... 

Δημήτρης Τσότρας 

8 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη παγκόσμια ξεφτίλα κρίβεται η Καμπάλα και η λατρεία στον Εωσφόρο..... σπέρνουν τον τρόμο ώστε όταν έρθει ο εκλεκτός τους και προσφέρει ψευτοελπιδα και λύσεις σε κάθε τι κατασκευασμένο απτά πιόνια του όλοι να τον προσκυνήσουν.Δεν είναι δυνατόν να λατρεύεις το Χριστό και τη Παναγία και να είσαι έρμαιο της παγκόσμιας ελίτ.Η λογική 1) είναι για τα πανηγύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάτε αόριστα....ποιοι είναι αυτοί που σπέρνουν τον τρόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που ετοιμάζουν την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια θρησκεία. Ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
  3. Έχω δύο παιδία 3 κ 7 δύο Κυριακές κ αύριο 3ης δεν τα πήγα να μεταλαβουν ακούμε την λειτουργία από το σπίτι γτ έχω φωβηθει πώς μπωρο να ξέρω ότι δεν θα κολλήσουν που τρέχουν πάντα πρώτη η μεγάλη άνθρωποι??? Είμαι υπέρ της εκλησιας! ! ! Αλλά κάνεις δεν μου έγκηειται ότι δεν θα κολλήσουν τπτ τα παιδιά τη φταίνε? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να κολλήσεις από το Αγιο Δισκοπότηρο,καλυτερα να μην κοινωνήσεις. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία απλά. Είναι αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο. Δεν είναι η Θεία Κοινωνία έθιμο με ψωμί και κρασί. Αλλά σώμα και αίμα Χριστού.

      Διαγραφή
  4. Είναι ή ζωή καί δίνει ζωή.Μη φοβάστε κοινωνιστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Vagelis7 πολύ σωστά μιλάς!!! Συμφωνώ απόλυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή