Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των κοινωνικών διαχωρισμών



 Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι έχουν βγει στους δρόμους τις τελευταίες 15 μέρες στο Παρίσι, τη Μασσαλία και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του υγειονομικού απαρτχάιντ. Η γαλλική κυβέρνηση του Μακρόν είναι από τις λίγες στην Ευρώπη, μαζί βεβαίως με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που έχει προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και στον κοινωνικό διαχωρισμό με το "COVID pass" (απαραίτητο για την είσοδο σε εστιατόρια και άλλα καταστήματα).


 Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γαλλία παρατηρούνται τεράστιες δυναμικές κινητοποιήσεις από τον απλό λαό κατά των χουντικών μέτρων που περιορίζουν τις ελευθερίες των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν με της νέας τεχνολογίας εμβόλια για τον κορονοϊό. Όπως διακρίνεται στα ρεπορτάζ στις λαϊκές συγκεντρώσεις πρωτοστατούν οι Γάλλοι πατριώτες και εθνικιστές, με τον Μακρόν μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου να "καλεί για ενότητα", τη στιγμή που οι ίδιες του πολιτικές έσπειραν τη διχόνοια στο γαλλικό λαό. 


Απ' ότι φαίνεται οι πιεστικές κυβερνητικές πολιτικές κυρίως σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, την κατάργηση του ιατρικού απορρήτου και τον επίσημα νομοθετικό διαχωρισμό του λαού στα δύο, θα φέρουν μεγάλες πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου