Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

12+1 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Η κοινότητά μας παρουσιάζει 13+1 <<ΕΟΝίτικες>> ταινίες για να δείτε τώρα που ο κορωνοιοός μας έχει σε καραντίνα. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις!


1) BRAVEHEART (1995)

Εξιστορεί τη ζωή του Σκωτσέζου πολεμιστή Γουίλιαμ Γουάλας, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των Σκωτσέζων στον πρώτο πόλεμο της Σκωτσέζικης ανεξαρτησίας από τους Άγγλους ενάντια στον Άγγλο βασιλιά Εδουάρδο Α'. Η ιστορία της ταινίας είναι βασισμένη στο επικό ποίημα του ιστορικού ποιητή Χάρι με τίτλο Γουάλας. Η ταινία παρουσιάζει τους αγώνες των Σκωτσέζων για εθνική ελευθερία, εξυψώνει τον ηρωισμό και την θυσία για την τιμή του έθνους.


2) For Greater Glory (2012)

Εξαιρετική. Σχετίζεται με τον διωγμό των χριστιανών του Μεξικό από τη σοσιαλιστική άθεη κυβέρνηση του μασώνου Κάγιες και την επανάσταση των Κριστέρος.

3) AMERICAN SNIPER (2014)

Η ταινία παρουσιάζει γλαφυρά την βιογραφία του Αμερικανού ελεύθερου σκοπευτή Κρις Κάιλ. Με 255 σκοτωμούς, από τους οποίους οι 160 ήταν επίσημα επιβεβαιωμένοι από το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, ο Κρις Κάιλ θεωρείται ο φονικότερος ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία του Αμερικανικού Στρατού. Μέσα από την ταινία αναδεικνύεται το μεγαλείο του ήρωα και η προσήλωσή του στο καθήκον.


4) Gran Torino (2008)

O Βαλτ Κοβάλσκι αποτελεί αυτό ακριβώς που η σύγχρονη κοινωνία απεχθάνεται: βετεράνος πολέμου, υπέρμαχος της οπλοκατοχής, λευκός συντηρητικός, αντικοινωνικός. Χήρος και ξεχασμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του, που περιμένουν να πεθάνει για να τον κληρονομήσουν, ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά που έχει κατακλυστεί από αλλοδαπούς. Σύντομα στο πρόσωπο του νεαρού βιετναμέζου γείτονά του και της οικογένειάς του θα βρει μία παραδοσιακή κοινότητα  με αξίες και ιδανικά, παρόμοια με τα δικά του. Σύντομα μαζί θα ξεκινήσουν τον αγώνα απέναντι στους έγχρωμους μαφιόζους που λιμαίνονται την περιοχή. Μία ταινία του Κλιντ Ίστγουντ γροθιά στις ψευδοαξίες του μοντέρνου κόσμου και στους μύθους περί ρατσισμού.

5) ΤΟ ΝΗΣΙ (2006)
Ρωσσική παραγωγή. Πρόκειται για μια περιπέτεια, που αφηγείται την ιστορία του π. Ανατόλιου, ενός παράξενου μοναχού σ' ένα νησί του ρωσικού βορρά. Ο μοναχός εκείνος, παλεύοντας με προσωπικά πάθη, έζησε ως "διά Χριστόν σαλός", δηλαδή παρίστανε τον τρελό κρύβοντας από τους άλλους ότι είχε γίνει πλέον ένας άγιος. Μόνο τα παιδιά και οι ταπεινοί αντιλαμβάνονται την αγιότητά του. 

6) GREEN STREET HOOLIGANS (2005)
Ένας φοιτητής του Harvard, λόγω μιας σκευωρίας, αποβάλλεται από το πανεπιστήμιο και βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου τους επόμενους μήνες θα ζήσει μια από τις εντονότερες εμπειρίες της ζωής του. Γίνεται μέλος της Green Street, του περίφημου συνδέσμου οπαδών της West Ham και στους δρόμους του Λονδίνου βλέπει την ζωή του να αλλάζει. Ανάμεσα σε πολλές σκηνές βίας και οπαδικής ζωής, η ταινία τονίζει ξεχασμένες αξίες, όπως η φιλία, η οικογένεια και η τιμή.

7) 300 (2006)
Πασίγνωστη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, που πραγματεύεται την μάχη των Θερμοπυλών και την ηρωική θυσία του Λεωνίδα και των 300. Σε αντίθεση με το Rise of an Empire, που ακολούθησε για την Σαλαμίνα, οι 300 δεν έχουν μεγάλη σεναριακή αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων. Αναμένουμε, για πολύ όπως φαίνεται, κάποια αντίστοιχη εγχώρια παραγωγή.

8) Παύλος Μελάς (1973)
Στην ιστορική αυτή ταινία, που η Μεταπολίτευση απαγόρευσε, βιογραφείται με πολύ μεγάλη ακρίβεια ο Παύλος Μελάς. Ταινία ορόσημο που όλοι αξίζει να δουν.

9) Οι Γενναίοι του Βορρά (1970)
Μία ακόμη απαγορευμένη υπερπαραγωγή του εγχώριου κινηματογράφου, που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν. Ο ηρωισμός και ο πατριωτισμός των Ελλήνων στην κατακτημένη από Γερμανούς και Βουλγάρους Μακεδονία στα καλύτερά τους. Βόγλης και Φυσσούν δίνουν ρεσιτάλ σε μία ταινία δράσης ανώτερη πολλών υπερεκτιμημένων χολιγουντιανών.

10) Κακή αρχή (2016)
Ελπιδοφόρα και δυστυχώς ελάχιστα διαφημισμένη ελληνική παραγωγή, γυρισμένη στην Μακεδονία. Ο Βασίλης Κεσσάριος είναι ένας νεαρός αγρότης που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του λόγω χρεών του πεθαμένου πατέρα του. Αντιδρά βάναυσα και καταδιώκεται, ενώ η βουλγάρικη μαφία της περιοχής βρίσκει την ευκαιρία να κλείσει λογαριασμούς μαζί του. Το παρακράτος επεμβαίνει για να… «ρυθμίσει» τις καταστάσεις.

11) Έξοδος 1826 (2017)
Η ταινία προβλήθηκε και σε κινηματογραφικές αίθουσες στο εξωτερικό και συνολικά "έκοψε" σε Ελλάδα και εξωτερικό 50.000 εισιτήρια. 
Πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα κατά την έξοδο του Μεσολογγίου.

12) Πολιορκία (2019)
Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821. Η «Έξοδος 1826» ήταν η πρώτη. 
Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

+1: Κόκκινο Ποτάμι
Εδώ δεν μιλάμε για ταινία, αλλά για σειρά, ίσως την καλύτερη που παίχτηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Χάρη Τσιρκινίδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Open Tv με φοβερή δκηνοθεσία και ερμηνίες. Όσοι δεν την βλέπετε, η καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να την αρχίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου