Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις φέρνουν εκλογές και συγκυβέρνηση των τριών (;)



Σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών στην χώρα μας, οι οποίες διαρρέουν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει την … κατιούσα. Τα 2 χρόνια αυστηρών μέτρων, οι υποχρεωτικότητες, οι διαχωρισμοί, τα σκάνδαλα και η γενικότερη αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία και τα βασικά προβλήματα του Έλληνα, έχουν οδηγήσει τα ποσοστά της ΝΔ κοντά στο 25% ! Ενώ λόγω της πλήρους τηρήσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αποτυχημένης αντιμετώπισης της μετανάστευσης, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαφανιστεί πολιτικά στη Μακεδονία και αναμένεται γερή “αλληλοσφαγή” των ντόπιων βουλευτών για την επανεκλογή τους. Από την άλλη, η ανύπαρκτη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και η παντελής απουσία προγράμματος, θέσεων και ρεαλιστικών λύσεων έχουν βυθίσει την πρώην πρώτη φορά αριστερά σε ποσοστά λίγο πάνω από το 20%. Στην Χαριλάου Τρικούπη με τη συνεχή προβολή το τελευταίο διάστημα του ΚΙΝΑΛ και τις εσωκομματικές του εκλογές, το κλεφτοΠΑΣΟΚ των δανείων και των μνημονίων αυξάνει τα ποσοστά του άνω του 10%.

Συγκεκριμένα, γερμανικά συμφέροντα πιέζουν, ώστε η Ελλάδα να μην πάει σε δεύτερες εκλογές και με την απλή αναλογική να συγκυβερνήσουν σε έναν μεγάλο συνασπισμό οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Απ’ τη μία ο τιμονιέρης Κυριάκος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι χάνει πλέον οριστικά τη θέση του στο Μαξίμου, ενώ Τσίπρας και Ανδρουλάκης θέλουν να βάλουν κι αυτοί στο δάκτυλο στο μέλι με την πίεση που δέχονται και από την ΕΕ. Βεβαίως, εάν δεν πειστούν οι σύντροφοι της αριστεράς να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, η οποία θα τελειώσει πολιτικά και τους τρείς, θα πραγματοποιηθούν και δεύτερες εκλογές (μιας και στις πρώτες θα χρειαστούν και τα τρία κόμματα για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία) όπου Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης θα αναλάβουν να εφαρμόσουν νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και νέες μειοδοσίες στα εθνικά.

Η “περίοδος χάριτος” τελείωσε και οι φίλοι μας δανειστές κόβουν πλέον τη ροή του τζάμπα χρήματος λόγω πανδημίας. Οι πρόωρες εκλογές είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν
το αργότερο μέχρι το φετινό καλοκαίρι, αφού πλέον το παραμύθι για ανάπτυξη και επανάκαμψη της οικονομίας δεν θα μπορεί να πουλήσει από το φθινόπωρο και το κυβερνών κόμμα θα κυλήσει σε ποσοστά που δεν έχει ξαναδεί στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου