Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Αλληλεγγύη: η σωτηρία των εορτών!


Είναι γνωστό πως αυτές τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, δεν είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους. Άλλοι πεινούν περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Άλλοι περνάνε τις Άγιες Ημέρες με την οικογένειά τους, και άλλοι τις περνούν μόνοι τους με τη μοναξιά τους. Οι κοινωνικές τάξεις που έχουμε ιδρύσει ως κοινωνικό σύνολο, διαφέρουν κατά πολύ η μία από την άλλη. Όμως, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα κοινό: την Αλληλεγγύη.

 

Το αίσθημα της Αλληλεγγύης είναι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Είναι τούτο που μας διαμορφώνει κι μας καθιστά δίπλα στον Μεγαλοδύναμο. Σε Εκείνον που στερήθηκε ουκ ολίγες φορές από τα δικά Του για να ικανοποιήσει τους φτωχούς, τους πεινασμένους και εκείνους που ήταν μόνοι στη ζωή. Το πνεύμα Του είναι αναγκαίο να μπει στις καρδιές όλων εμάς, ανεξαρτήτου βιοτικού επιπέδου, και να μας εμπνεύσει με σκοπό να αποκτήσουμε το αγαθό της Αλληλεγγύης. Να βοηθήσουμε εκείνους που το έχουν πραγματική ανάγκη.

 

Στις μέρες μας υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως Χριστούγεννα και Εορτές σημαίνει δώρα, ψώνια και φωτογραφίες. Πώς ο άνθρωπος να καταλάβει Χριστούγεννα εάν είναι μακριά από τον Χριστό; Τα συναισθήματα που εκπέμπονται από την επαφή μας μαζί Του είναι οι αληθινές Εορτές, οι γιορτές για τη γέννησή Του.

 

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται από την επικοινωνία μαζί Του είναι η ρεαλιστική αλλαγή που αναζητάμε όλοι εμείς, οι απλοί άνθρωποι, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες. Πάντοτε, δυστυχώς, μένουμε στο θεωρητικό επίπεδο. Ας γίνουμε αυτή τη φορά οι άνθρωποι που πράγματι σχεδιάζουμε. Ας αναπτύξουμε το συναίσθημα της Αλληλεγγύης, και ας βοηθήσουμε τα άτομα που για κάποιον προσωπικό τους λόγο περνάνε δύσκολα τις Άγιες Ημέρες της γέννησης του Χριστού μας. Ας προσπαθήσουμε να έρθουμε πιο κοντά σε Αυτόν και να αγκαλιάσουμε όλους εκείνους που είναι μακριά Του. Ας αδράξουμε την Αλληλεγγύη, τη σωτηρία των Εορτών!

 

~ Μαθητής Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου