Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Τα βρήκαν Μητσοτάκης και Τσίπρας - Διεγράφη ο Κουρουμπλής απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με εντολή του Αλέξη Τσίπρα. Απ’ ότι φαίνεται δεν άρεσαν καθόλου στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα μαντάτα που του ήρθαν στις Βρυξέλλες ενώ βρίσκεται στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Το ότι πλέoν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει τους αριστερούς συντρόφους του στην Ευρώπη (οι οποίοι τον κατηγορούν ότι καπηλεύτηκε και εξευτέλισε τα ιδανικά της αριστεράς) και συζητά συνεχώς με τους Σοσιαλιστές είναι μια άλλη πικρή υπόθεση.

 

Ο Τσίπρας, λοιπόν, οργισμένος διέγραψε τον πρώην ΠΑΣΟΚο και νυν ”αριστερό” Κουρουμπλή, διότι τόλμησε να αποκαλέσει ως ”δολοφόνους” τους κυβερνώντες, λόγω της πολιτικής ευθύνης που έχουν για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και την κατάρρευση του ΕΣΥ.

 

Αυτή η διαγραφή έρχεται λίγο καιρό μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απλά ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή λόγια του Ήρωα Γρίβα Διγενή, τα οποία χαρακτήριζαν τους Κομμουνιστές ως προδότες του Έθνους (τη στοιχειώδη ιστορική αλήθεια δηλαδή). Οι συγκεκριμένες διαγραφές δείχνουν ότι Κυβέρνηση και αριστερή αντιπολίτευση έχουν συναποφασίσει να διατηρείται ήρεμο πολιτικό κλίμα χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές επιθέσεις εκατέρωθεν. Το συγκεκριμένο κλίμα μετά τις τεράστιες αποκαλύψεις από τη Μελέτη Τσιόδρα για τη θνησιμότητα στις ΜΕΘ, ευνοεί την Κυβέρνηση, μιας και δεν ακούγεται καμία πραγματική αντιπολιτευτική φωνή στη Βουλή και στα κανάλια, ενώ ενισχύονται οι φωνές που προβλέπουν ακόμη και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν βγαίνουν τα κουκιά στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου