Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Εκτρώσεις, Ηθική και Ορθοδοξία : Η αλήθεια πάντα Νικά!

Τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος σε σχετική αναφορά του στο κατακριτέο ζήτημα της συγκατάθεσης της κυβέρνησης υπέρ των αμβλώσεων: 

 «Τελικά η αλήθεια μπορεί να είναι όπως λέει ο λαός πικρή ή και μαύρη και να έχει και τίμημα σκληρό, ακριβό αλλά το αξίζει! Γιατί δεν χάνεται ποτέ. Προάγει την αυθεντικότητα, την αλήθεια του ίδιου του ανθρώπου.»

Μία κοινωνία πρέπει να προχωράει ταυτόχρονα με την ανθρώπινη ζωή και το σεβασμό στο βιοτικό και ηθικό επίπεδο του κάθε λαού. Στην εποχή της πανδημίας του κορωναϊού, μαζί με την ανθρώπινη ζωή ισοπεδώνονται και οι αρχές που πρέπει να διέπουν έναν πολίτη, με γνώμονα τις οποίες πορεύεται σε μία ζωή ηθική και καρποφόρα. Αρχές, με τις οποίες ο ελληνικός λαός καλλιεργήθηκε και ζυμώθηκε για πολλές γενεές και που διασφαλίζουν την ιδιαίτερη Εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα. 

Η Ορθόδοξη πίστη των Ελλήνων συνυφασμένη άρρηκτα με την Πατρίδα και την οικογένεια είναι στο στόχαστρο των ανήθικων και ανθελληνικών κυβερνήσεων με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση των ανθρώπων από το Θεό και βαθμιαία την εξ ολοκλήρου αποχή από τα Θεία Μυστήρια. Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, η Πατρίδα μας δέχεται πιέσεις να αφεθεί σε μία σαρωτική εξομοίωση θρησκευτική και εθνική -πιέσεις τις οποίες η κυβέρνηση αποδέχεται και με αφορμή τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού προωθεί την αποχή από τον εκκλησιασμό.

Για να μην παραφραστούν τα παραπάνω λεγόμενα, ο ιός σίγουρα υπάρχει, οι κίνδυνοι επίσης. Καθημερινώς βλέπουμε τον αγώνα, τον πόνο και τον χαμό χιλιάδων συνανθρώπων μας και τον συμμεριζόμαστε. Υπάρχει, όμως, κάτι ανώτερο που φέρει το όνομα Θεία Βοήθεια.

Στο σημείο αυτό, ας παραθέσουμε ένα σύνδεσμο που περιέχει μια σύντομη αναφορά για το καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε η λιτανεία των Ιερών λειψάνων και εικόνων στην εξάλειψη της πανδημίας της χολέρας το 1854 στην Αθήνα. (https://orthopraxia.gr/λιτανεία-και-ο-ρόλος-των-πιστών/)

Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και σήμερα, με τη λιτανεία των λειψάνων - ακόμα και μέσα στις τσέπες των ιερέων - να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα εξάπλωσης των κρουσμάτων ακόμη και σε ολόκληρες περιοχές.

Η παράδοση αποτελεί πλούσια εμπειρία που λειτουργεί καθοδηγητικά για τους νεότερους. Η απόρριψη της σημαίνει και απόρριψη των διδαγμάτων του παρελθόντος που καταδικάζει τον άνθρωπο στην επανάληψη λαθών της προηγούμενης περιόδου. 

Όσο και να προσπαθήσουν να πείσουν και να πιέσουν τον ελληνικό λαό να σφετεριστεί συμπεριφορές, ιδεώδη και κουλτούρες που θα διαστρεβλώσουν την αυθεντικότητα του, θα υπάρχουν πάντα αυτοί που υπερασπίζονται και οχυρώνονται γύρω από την αλήθεια. Μια αλήθεια που ακολουθεί το λαό μας από αρχαιοτάτων χρόνων. 

Και η αλήθεια μας είναι όλες αυτές οι Αξίες, η Πίστη μας και ο αγώνας μας να τις κρατήσουμε ζωντανές μέσα στη σημερινή ατμόσφαιρα της φθοράς. Που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες, αντιτασσόμενοι  στην υιοθέτηση των ξενόφερτων συνηθειών και προτύπων.

Ολοκληρώνοντας, τονίζουμε και τα εξής λόγια του Σεβασμιωτάτου: «Για μας, μάλιστα, τους Χριστιανούς, Αλήθεια είναι ο Ίδιος ο ΘΕΆΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς Χριστός και οι Λόγοι Του και είναι ευτυχείς, αληθινά ελεύθεροι, αληθινά προοδευτικοί, αξιέπαινοι και αξιότιμοι όσοι έχουν το κουράγιο να Τον ακολουθούν!» 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου