Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Γιατί πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να δώσει ιδιαίτερη βάση στα ελληνιστικά μαθήματα;



Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,


Στις μέρες που ζούμε η Πίστη μας δοκιμάζεται συνεχώς. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς τους μαθητές δοκιμαζόμαστε ακόμα και μέσα στα σχολεία. Βλέπουμε μαθήματα όπως τα Θρησκευτικά να παραγκωνίζονται εντελώς, ενώ άλλα όπως η Ιστορία μας να ελέγχεται ως προς την διδακτική ύλη. Προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, οι καθηγητές αποφεύγουν να παίρνουν θέση στα μείζων θέματα της εκάστοτε περιόδου. Έχει επικρατήσει ένα αίσθημα φόβου για θύελλα αντιδράσεων σε οποιαδήποτε εθνικιστική θέση ή άποψη ενός καθηγητή πάνω σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της Ιστορίας, της Θρησκείας ή του ίδιου του Έθνους μας. Ένας φόβος, ο οποίος εμποδίζει τους καθηγητές από το να διδάξουν ορθά αυτά τα μαθήματα.


Το χειρότερο από όλα είναι η ουδέτερη στάση που κρατάει το Υπουργείο Παιδείας σε τόσο βασικά θέματα. Είναι ένα χαοτικό κοινωνικά καθεστώς που επικρατεί στα σχολεία. Όμοιοι ιδεολογικά μαθητές και καθηγητές κρύβονται γνωμικά, διότι επικρατεί ένα τρομοκρατικό κλίμα και περιθωριοποίηση για όποιον τολμηρό εκφράσει κάποια άποψη ή πάρει θέση. Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει γενναίες αλλαγές, έχοντας ως στόχο την αναδιοργάνωση στα ελληνιστικά μαθήματα – Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Αγωγή, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία κ.λπ. – για την προώθηση των δικών μας αναγκών. Πηγαίνουμε στο σχολείο με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τις ορθές γνώσεις και να λάβουμε τους ερεθισμούς για να βοηθήσουμε στην λάμψη του Έθνους μας μετέπειτα. Είναι σκληρό να είσαι μαθητής σε Ελληνικό σχολείο σήμερα. Εκτός από το φόρτο εργασίας που υπάρχει, πρέπει να προσέχεις και κάθε σου λέξη, γιατί αλλιώς όλο και κάποιον θα θίξεις. Το κλίμα που επικρατεί εντός των χώρων του σχολείου είναι τρομοκρατικό.


Αδιαμφισβήτητα, τον πρώτο λόγο τον έχει η Πολιτεία. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να καταλάβει ότι ο Έλληνας μαθητής έχει την κυρίαρχη θέση στα σχολεία. Οδηγούμαστε σε καταστροφή του Έθνους εάν συνεχίσουμε να φοβόμαστε να πάρουμε θέση υπέρ της Πατρίδας κι της Ορθοδοξίας μας, μήπως χαρακτηριστούμε ως οπισθοδρομικοί και ρατσιστές. Χρειάζονται ρίσκα, πρέπει να παρθούν. Είναι ανάγκη τα Ελληνικά σχολεία να παράγουν Έλληνες μαθητές.


Με ελπίδα,

ο Απελευθερωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου