Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κι εμείς "σε πάμε" Μακαριώτατε Χριστόδουλε !


ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ! 
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΕΝΗΘΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΛΛΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ! 

Σήμερα συμπληρώνονται 82 χρόνια από την ημέρα που ο Ελλην Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος γεννήθηκε ! Αξίζει, λοιπόν, να αναφερθούμε προς τιμήν του. 

Οφείλουμε να αποδώσουμε τα δέοντα. Γιατί ήταν πάντοτε ενεργός σε όλους τους Εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού. Γιατί υπερασπίστηκε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Γιατί υπερασπίστηκε την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, ακολουθώντας πάντα το σεπτό και σεβαστό του καθήκον. Γιατί ήθελε το άνοιγμα της Εκκλησίας μας προς την Ελληνική νεολαία ! Προς τα παλληκάρια και τις θυγατέρες της Ελλάδος ! Προς εμάς !!! 

Ηταν ένας λαοφιλής θρησκευτικός ηγέτης τιμών τον Θεό μας, την Ιερή και Πάνσεπτη Αγία Τριάδα μας. Έχων την Χάρη του Χριστού και με την βοήθεια Του ήταν πάντοτε παρών μαζί με τους Ελληνες Πολίτες στον Αγώνα, ως ένας από αυτούς. 

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα λόγια του. Αυτά που έκαναν εμάς, την Ελληνική Νεολαία, να τον αγαπάμε και να τον σεβόμαστε στο έπακρο, με τα οποία απάντησε στην φράση ενός παιδιού: «Τον Χριστόδουλο τον πάω».

«ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΩ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΩ !»

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ. 

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΑΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ !!! ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου