Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Θα τιμωρηθεί κανείς για τα καψώνια Αλβανών σε Έλληνες στρατιώτες;

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ, Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ & ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΓΕΣ, ΤΟ ΥΠΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.


Το βίντεο με τα καψώνια του Αλβανού τραβήχτηκε σε επιλαρχία(τεθωρακισμένα). Καθώς είναι νύχτα, το συμβάν έγινε κατά την αναμονή της βραδινής αναφοράς, οπότε δεν βρίσκεται στον χώρο αξιωματικός ή υπαξιωματικός, και άρα δεν υπάρχει συνέργεια της οργανικής διοικήσεως, και άρα μάλλον δεν προκύπτουν ευθύνες της διοικήσεως ως προς το συμβάν αυτό καθ' εαυτό.

    Ο Αλβανός, εφόσον έχει περιβραχιόνιο, είναι Δεκανέας Επιλαρχίας(όργανο) και όχι βαθμοφόρος με την στενή έννοια. Διατηρεί τον βαθμό αυτό το πολύ μέχρι το τέλος του σχολείου. Είναι κατά κάποιο τρόπο «εικονικός βαθμός». Αυτό σημαίνει πως είναι είτε νεοσύλλεκτος σε σχολείο προχωρημένες εκπαιδεύσεως(έχει ορκισθεί), είτε είναι «παλιός» σε σχολείο βασικής εκπαιδεύσεως (οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν ορκισθεί).

    Ενώ, λοιπόν, ο Αλβανός φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για το συμβάν, συνυπεύθυνοι είναι και οι νεοσύλλεκτοι, καθώς όπως γνωρίζουμε εκ της πρόσφατης εμπειρίας μας στην στρατιωτική θητεία, αυτά τα συμβάντα οργανώνονται από όλους τους νεοσυλλέκτους από κοινού. Οι νεοσύλλεκτοι δεν υποχρεώθηκαν να το κάνουν, δεν απειλήθηκαν ούτε εκβιάστηκαν. Συνέπραξαν και κατά την τέλεση, και κατά τον σχεδιασμό, εθελούσια, και αυτό σημαίνει πως πρέπει να τιμωρηθούν και αυτοί! Αυτό το γεγονός είναι ένδειξη για την κατάντια εις την οποία έχει βυθισθεί ο στρατός, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό ο λαός. Παίδες Ελλήνων συνέπραξαν κατά την σχεδίαση και κατά την τέλεση σε ενέργεια άκρως προσβλητική για το στράτευμα. Αυτά είναι αίσχη μιας κοσμοπολίτικης κοινωνίας, μιας κοινωνίας σε σήψη. Σε διαφορετικές εποχές, ο Αλβανός δεν θα τολμούσε καν να σκεφτεί να σχεδιάσει ένα τέτοιο ξεφτιλίκι, όχι εκ φόβου πειθαρχικής(ή ποινικής) τιμωρίας, αλλά εκ φόβου έμπρακτης απάντησης από τα παρόντα παλληκάρια του Έθνους. 

Οι νεοσύλλεκτοι είναι αντάξιοι ενός κοσμοπολίτικου λαού νέο-δουλοπάροικων, οι οποίοι συνεργούν στην γελοιοποίηση του στρατού τους από «Ελληνοποιημένα» στοιχεία!

    Τώρα, όσον αφορά την διοίκηση, όπως προείπαμε, πιθανόν δεν φέρει ευθύνη για το συγκεκριμένο συμβάν. Ωστόσο, υπάρχει κάτι στο συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο δημιουργεί τεράστιες ευθύνες και στην διοίκηση της Επιλαρχίας, και στην διοίκηση της Ταξιαρχίας, και στην διοίκηση του ΥΠΑΜ, του ΓΕΣ και της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό το «κάτι» είναι η ίδια η ύπαρξη του βίντεο.

    Στο φύλλο πορείας, το οποίο λαμβάνουν οι νεοσύλλεκτοι από τα αστυνομικά τμήματα, αναφέρεται ρητώς πως απαγορεύεται η κατοχή συσκευών καταγραφής ήχου και εικόνας εντός των στρατοπέδων. Η κατοχή τέτοιων συσκευών επισύρει ακόμη και ποινικές ευθύνες. Η δε χρήση τους, μέσω της οποίας γίνεται καταγραφή και διαμοιρασμός πληροφοριών – ακόμη και εξ αμελείας, υπόκειται στους σχετικούς νόμους περί κατασκοπίας και διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών. Αυτό σημαίνει πως ο Αλβανός, αλλά και οι νεοσύλλεκτοι, σύμφωνα με τους νόμους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις για κατασκοπία, καθώς στο βίντεο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεοσυλλέκτων, και τον βαθμό πειθαρχίας και φρονήματος τους. Ωστόσο, επειδή ως γνωστών τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα & δυνατότητα καταγραφής ήχου είναι ο κανόνας στα στρατόπεδα, καθώς κανόνας είναι και η χρήση τους ακόμη και από την διοίκηση για την μεταφορά εντολών, με την «σιωπηλή» ανοχή των ανώτερων και ανωτάτων βαθμίδων του στρατεύματος, ευθύνες έχει και ολόκληρη η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων (από πάνω μέχρι κάτω), καθώς κατά πάσα πιθανότητα έχουν ευθύνη και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες διαχρονικά εργάζονται, για να υποβαθμίσουν το αξιόμαχο του Εθνικού μας στρατού. Αυτές πιέζουν τις στρατιωτικές ηγεσίες να χαλαρώσουν τους πειθαρχικούς ελέγχους, αυτές είναι η αιτία που το instagram και τα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με βίντεο και φωτογραφίες από τις πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές αναφορές των μονάδων, όπως επίσης και οπτικό υλικό των εγκαταστάσεων, των εκπαιδεύσεων και των οπλικών συστημάτων! Κατά πάσα πιθανότητα, αυτές πιέζουν την στρατιωτική ηγεσία να κάνουν τα στραβά μάτια στην τήρηση των κανόνων για τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα.

    Για μια ακόμη όμως φορά, είμαστε σίγουροι πως το συμβάν αυτό θα ξεχαστεί και δεν θα τιμωρηθεί κανένας – παρά μόνον ίσως ο Αλβανός, και αυτός όχι με την αυστηρότητα που ορίζουν οι νόμοι του κράτους. Εως πότε όμως θα έχουμε το προνόμιο να κωφεύουμε και να αδιαφορούμε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου