Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ε.Ο.Ν. : Ο λαός μας πνίγεται σ’ ένα κράτος, που παραλύει και περιγελά τον πολίτη !


Ολόκληρη η επικράτεια τις τελευταίες ώρες βιώνει μία ασύμμετρη και πρωτόγνωρη απειλή από έντονα καιρικά φαινόμενα και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν μετατρέψει ολόκληρες λεωφόρους σε γιγαντιαίους χειμάρρους και πόλεις και χωριά σε απύθμενες λίμνες. Η ορμή, η έκταση και η ασύλληπτη ποσότητα του ύδατος κάλυψε ολοσχερώς κατοικίες, αγροτεμάχια και οχήματα με τους ανθρώπους να ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών τους, για να σωθούν. Παιδιά αναρριχώνται σε θρανία, για να μην πνιγούν, επιβάτες κολυμπούν μέσα σε λεωφορεία και μεταφορείς σε μηχανοκίνητα βουλιάζουν μέσα στη λάσπη.

Το επιτελικό κράτος των Μητσοτάκηδων, το οποίο λίγες ημέρες προτού φωτογραφιζόταν όλο χάρη και αισιοδοξία με τις τσάπες και τα φτυάρια στα χέρια, για να μας δείξει πόσο εργατικό μπορεί να γίνει, αίφνης απουσιάζει εντελώς από την αγωνία και τα πραγματικά πρόβληματα των Ελλήνων, τα οποία δημιούργησαν τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, η αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης για καθαρισμό φρεατίων και τα ευχολόγια της διεφθαρμένης πολιτικής προστασίας, η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μας κλείνει εκ νέου στα σπίτια μας, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, και να πανηγυρίζει, επειδή δεν υπάρχουν προς στιγμήν νεκροί επί θητείας της. Αφού φάγανε εν κρυπτώ και παραβύστω τα λεφτά από τα δημόσια ταμεία, τα οποία προορίζονταν για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων, ταΐζουν τώρα τον κόσμο με φληναφήματα περί κλιματικής αλλαγής, για να δικαιολογήσουν τα σκάνδαλα και την ανικανότητά τους. Σε σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, σε κάθε φυσικό κίνδυνο, ο κρατικός μηχανισμός παραλύει, αδυνατώντας να ανταποκριθεί έστω και στις ελάχιστες απαιτήσεις των πολιτών και επιρρίπτοντας ευθύνες στους προκατόχους των κυβερνητικών ηνίων.

Ενόσω ο δήμαρχος Αθηνών ξηλώνει τον “μεγάλο περίπατο”, για να τον φυτεύσει δήθεν με πλατάνια, προμηνύοντας μιά ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης, η οποία μόνο βάσανα θα προσθέσει στην κυκλοφόριακή της ζωή, ένας πρωτοφανώς βαρύς χειμώνας αναμένεται να σκεπάσει όλην χώρα μέσα στους επομένους μήνες. Η αρνητικη αυτή εξέλιξη αν συνδυαστεί με την άνοδο των τιμών στην αγορά της ενέργειας διαμορφώνει, χωρίς αμφιβολία, ένα δυστοπικό πεδίο επιβίωσης για τον λαό μας, του οποίου η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα θα τον αναγκάσει να επιστρέψει σε πρωτόγονες μορφές θέρμανσης, για να ζεσταθεί. Τα πενιχρά επιδόματα για το θεαθήναι τοις ανθρώποις, τα οποία δίκην ελεημοσύνης παραχωρούν οι ιθύνοντες, ας μην γελιόμαστε : διόλου θα καταφέρουν να ανασχέσουν την εκρηκτική αύξηση στο ρεύμα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο!

 

Ο ενεργειακός πόλεμος μετά την υγειονομική δικτατορία είναι ο αμέσως επόμενος σταθμός των προεσχάτων, ο οποίος θα ανατρέψει άρδην τις ζωές και τις ισορροπίες των Εθνών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου