Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

"Ρίχνουν" τον Μητσοτάκη! Έρχονται "νέοι σωτήρες" της αριστεράς


Πριν λίγες μέρες είχαμε προβλέψει, σύμφωνα με πηγές, την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ (ή Κινήματος καταψύξεως κατ’ εμάς). Πλέον η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αλλάζει πολλά στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι ο ΓΑΠ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από το ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου στον Κεραμεικό… λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου!  Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και κάποιες πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν και στην Ελλάδα το εκλογικό σκηνικό της Γερμανίας. Οι Γερμανοί είναι πολύ κοντά σε μια συγκυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με τους Φιλελεύθερους και τους πράσινους, αφήνοντας εκτός εξουσίας το κεντροδεξιό CDU.

 

Τα πράγματα πλέον για την κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολα. Η Νέα Δημοκρατία στα τελευταία δύο χρόνια διακυβέρνησής της έκανε πλήρη στροφή προς την αριστερά και εφάρμοσε εθνομηδενιστικές πολιτικές. Σέβεται και τηρεί πλήρως την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών (τη στιγμή που οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν συνεχώς), στηρίζει και προωθεί συνεχώς οργανώσεις και την ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+ , απαγόρευσε με καθεστωτικό τρόπο τις εθνικές παρελάσεις και διάφορες πατριωτικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ενώ έκλεισε για μήνες τις Εκκλησίες και απαγόρευσε τις λιτανείες. Με αφορμή τον κορονοϊό δεν μπορούσαμε να εκκλησιαστούμε ή να τιμήσουμε τους Ήρωες της Πατρίδος μας, αλλά η κάθε λογής κομμουνιστική φράξια ή ισλαμική ομάδα μπορούσε να κλείνει το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και να διαδηλώνουν κανονικά.

 

Η κυβέρνηση πίστεψε ότι με την καταπολέμηση της (ανύπαρκτης σχεδόν) “ακροδεξιάς” και την μεταστροφή της σε ένα κεντροαριστερό νεοφιλελεύθερο κόμμα θα μεγάλωνε την εκλογική της βάση και θα επιτύγχανε μια συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ στο μέλλον. Διαψεύστηκε και στα δύο! Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει απωλέσει πάνω από 10% από τις εκλογές του 2019, το οποίο έχει φυλλορροήσει προς τα δεξιά απογοητευμένο από τη μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν έχει κερδίσει καθόλου από τα αριστερά, εφόσον οι “προοδευτικοί” ψηφοφόροι θα επιλέξουν λόγω πολιτικής παράδοσης το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, πλέον απομακρύνεται και το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μιας και συμφέροντα της Ελίτ προωθούν την εκλογή του ΓΑΠ που θα σημάνει τη μελλοντική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ίσως με τον Βαρουφάκη ή ένα νέο “ΠΡΑΣΙΝΟ” κόμμα ή ένα νέο “ΠΟΤΑΜΙ” της τελευταίας στιγμής. Το σενάριο της “αντιδεξιάς προοδευτικής” συγκυβέρνησης, πλέον, προωθείται ισχυρά από κάποιους επιχειρηματίες και τη γερμανοκρατούμενη ελίτ, μιας και το χαρτί της “δεξιάς” φαίνεται ότι χάθηκε με την πανδημία. Το μοίρασμα του Αιγαίου θα το αναλάβει πιθανότατα ο Τσίπρας και ο Παπανδρέου και σε περίπτωση “πατριωτικής αγανάκτησης”, θα την καρπωθεί πολιτικά η αξιωματική αντιπολίτευση της Νέα Δημοκρατίας (αλά συμφωνίας των Πρεσπών). Οι Πρέσπες του Αιγαίου και οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις με αφορμή την ενεργειακή κρίση έρχονται. Το μόνο που μένει είναι σε ποιον θα πέσει η καυτή πατάτα και ποιος θα είναι αυτός που θα “αντιδράσει” , αλλά θα εφαρμόσει αργότερα τα ίδια μιας και δεν γινόταν αλλιώς…

 

 

Και όσο ο ελληνικός λαός παραμένει εγκλωβισμένος σε αριστερά και δεξιά καλούπια, ο “σωτήρας” του ΔΝΤ Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Κεμαλιστή δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

 

«Αγαπητέ Εκρέμ, Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξανασυναντώ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιζόμαστε από κοινού για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε δε ότι «οι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας. Να συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση».

Για να καταλήξει: «Ο ρόλος των μητροπολιτικών πόλεων είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες. Οι πόλεις είναι από τη φύση τους εργαστήρια δημοκρατίας και συμμετοχής. Πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας».

 

Το ξεπούλημα του Αιγαίου και η πλήρης απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας είναι εδώ και μόνο η πατριωτική αφύπνιση του ελληνικού λαού μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου