Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία στο μνημόσυνο και την πορεία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην Αθήνα!


Στο πλαίσιο της ετησίως καθιερωμένης επιμνημοσύνου δεήσως για τον στυγνώς, βαναύσως και εν σχεδίω δολοφονηθέντα από τους πραιτωριανούς του αλβανικού εξτρεμισμού Κωνσταντίνο Κατσίφα, γυναίκες και άνδρες κλιμακίου της Ελληνικής Ορθοδόξου Νεολαίας-ΕΟΝ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 31/10 το πρωΐ στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση από βορειοηπειρωτικά σωματεία, για να τιμήσουμε όλοι από κοινού την μνήμη του συγχρόνου Εθνομάρτυρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο Σύλλογός μας αποδεχόμενος ενθέρμως και ασμένως την πρόσκληση της «Κινήσεως για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου», συμμετέσχε με αντιπροσωπεία του, πανό «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και αφυπνιστικά φυλλάδια στην πορεία, η οποία ακολούθησε στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση προς Σύνταγμα, όπου έλαβε χώρα, ως έδει, έμπροσθεν του αγάλματος του Αγνώστου Στρατιώτου κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η Νεολαία μας πάντα κινουμένη με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταδικάζει απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά τόσο προσβλητικές εκφράσεις και ύβρεις, οι οποίες ακούστηκαν κατά την τέλεση του μνημοσύνου και κατά την διάρκεια της πορείας όσο και την προκλητική προσπάθεια πολιτικών προσώπων, ιδίως από την κυβέρνηση, να καπηλευτούν την εκδήλωση, όπως δήθεν ανεξαρτήτων βουλευτών προερχομένων από το κυβερνών κόμμα. Η Ε.Ο.Ν. όχι μόνο λαμβάνει αποστάσεις από απολίτιστες συμπεριφορές και ιδιοτελείς μικροκομματικές επιδιώξεις, αλλά πάντα με χριστιανική συστολή και ευσέβεια τιμά τους νεκρούς πεσόντες Ήρωες της Φυλής μας, οι οποίοι θυσιάστηκαν για τα Ιδανικά του Έθνους μας, μακριά από διχαστικές λογικές.

Τρία χρόνια μετά την ωμή, ασύλληπτη και απάνθρωπη εκτέλεση του αγωνιστού πατριώτου και καταδρομέως Κωνσταντίνου, το χυμένο αίμα του για την Πατρίδα και την Ελευθερία των αλύτρωτων εδαφών και πληθυσμών μας στις επαρχίες της Πίνδου, παραμένει ακόμα νωπό στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Καθήκον και ιερό χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα Ελληνόπουλα το μήνυμα της θυσίας του, την αποστολή της βιότης του και τον κώδικα υψηλών αξιών του Εθνομάρτυρος, ώστε οι επόμενες γενεές με γενναιότητα και αποφασιστικότητα να μιμηθούν τα παλαιά και νέα πρότυπα του Γένους μας, τα οποία έγραψαν με χρώμα ερυθρό στην αιώνια Ελληνική γή το σύνθημα ” ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ Σ’ΑΓΑΠΩ ” !

 

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !

 

ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ !

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου