Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Ε.Ο.Ν. : Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !



Βασισμένοι στα βίντεο που όλο ένα έρχονται στο «φώς» της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες από συμμορίες ανηλίκων – μελλοντικούς υποψηφίους τροφίμων φυλακών, ξεκαθαρίζουμε πως είναι καθήκον κάθε υγιώς σκεπτομένου και ισορροπημένου πολίτη με έντονη κοινωνική συνείδηση και υπευθυνότητα να σταθεί ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ απέναντι σε τέτοιου είδους θρασύδειλα περιστατικά βίας, τα οποία ενδημούν στη μαθητική κοινότητα, δηλητηριάζουν τις ψυχές των νέων μας και οδηγούν σε όξυνση και επέκταση των παραβατικών συμπεριφορών. 

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τέτοια πυκνά και συστηματικά συμβάντα ωμού εκφοβισμού και ψυχολογικού πολέμου από νεαρούς μαθητές προς συνομηλίκους τους το φέρουν οι οικογένειες των επιδόξων γκάνγκστερ της σύγχρονης νεολαίας μας. Παράλληλα, η Πολιτεία εθελοτυφλεί μπροστά σε φαινόμενα αδιάλειπτης και καθημερινής βίας ανάμεσα στη νέα γενέα και επιλέγει την αδράνεια, αδιαφορώντας για συχνά περιστατικά τρομοκρατίας, που κυριαρχούν στους σχολικούς χώρους και τις εξωσχολικές παρέες. 

Ως Ε.Ο.Ν., ένας κοινωνικός σύλλογος με ενεργή παρουσία στα μαθητικά δρώμενα, είμαστε αμείλικτοι σε τέτοιους είδους θέματα απαράδεκτης ανοχής στη βία και την ανομία. Αιτούμαστε όχι μόνο την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών των περιθωριακών ατόμων, τα οποία κλονίζουν συθέμελα την προσωπική και ψυχική υγεία των συνομηλίκων τους και επειλούν με κλυδωνισμό την κοινωνική ζωή, αλλά συνάμα ζητάμε την καθοριστική ψυχολογική στήριξη και παρακολούθηση εμφανώς διατεταγμένων προσωπικοτήτων, οι οποίες εξωτερικεύουν τα χειρότερα στοιχεία του χαρακτήρα τους και των οικογενειακών τους βιωμάτων σε άλλα αδύναμα κατ' εκείνους άτομα του οικείου τους χώρου. Το να μαζεύει κανείς δέκα φίλους του και να ξυλοφορτώνει όποιον άτυχο βρεθεί στο διάβα του είναι ένδειξη όχι μόνο ανανδρίας, αλλά και ανασφαλούς και ψυχικά ασταθούς χαρακτήρα.

Είναι χρέος απαράβατο των γονεϊκών συλλόγων, της μαθητικής κοινότητας, των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, των κοινωνικών λειτουργών και των πολιτειακών οργάνων να παύσουν να αγνοούν ένα χρονίζον ζήτημα στους κόλπους της σχολικής πραγματικότητας και να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες προς την καταπολέμησή του και τη ριζική εξάλειψή του. 

ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΗΔΕΣ! 


Μαθητικός Τομέας Ε.Ο.Ν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου