Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

2 χρόνια Ε.Ο.Ν. - 2 χρόνια Συνεχούς Αγώνα


Ήταν αργά βράδυ 31 Μαρτίου του 2019... Όταν νέα παιδιά της Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας μαζί με Κύπριους συναγωνιστές πραγματοποίησαμε πορεία στους δρόμους της Αθήνας για τους Ήρωες της ΕΟΚΑ και για την Μακεδονία, η οποία λίγο νωρίτερα είχε ξεπουληθεί με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Από τότε νέα άφθαρτα παιδιά που συμμετείχαν σε συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νεανικό πατριωτικό κίνημα. Βλέποντας ότι στην Ελλάδα απουσιάζει ένα δυναμικό πατριωτικό κίνημα Νεολαίας με προμετωπίδα του την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι στα σοβαρά γεγονότα που βιώσαμε αυτά τα 2 χρόνια.


2019:

Από την 1η Απριλίου μέχρι και στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιήσαμε δεκάδες δράσεις σχετικά με εθνικά και κοινωνικά θέματα. Τιμήσαμε τους Ήρωες της ΕΟΚΑ, τους τελευταίους Υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου, συμμετείχαμε στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων, τιμήσαμε Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα όπως τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη. Μαθητές, Σπουδαστές και Εργαζόμενοι νέοι των λαϊκών στρωμάτων με το υστέρημά μας παρευρεθήκαμε σε πατριωτικές εκδηλώσεις με την παρουσία μας ή με ομιλητές. Επίσης το 2019 μέλη μας στήριξαν σε πολλούς αγώνες με την φίλαθλη παρουσία τους τις Εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, δείχνοντας το παράδειγμα ότι όταν οι Έλληνες ενώνονται μπορούν να επιτύχουν κάθε πρόκληση.

2020:

Το 2020 η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία συμμετείχε σε συγκεντρώσεις πολιτών της Αθήνας κατά του ισλαμικού εποικισμού που δέχονται εδώ και πολλά χρόνια οι γειτονιές τους. Και η τωρινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τις πάλαι ποτέ όμορφες ελληνικές συνοικίες των Αθηνών σε γειτονιές που θυμίζουν την Καμπούλ ή την Ισλαμαμπάντ. 
Ως ΕΟΝ, επίσης, εδώ και ένα χρόνο, από την αρχή εμφανίσεως του Κορονοϊού κρατήσαμε μία σταθερή και συγκεκριμένη στάση. Ήμασταν υπέρ κάποιων υγειονομικών μέτρων χωρίς συνομωσιολογικές κραυγές, αλλά ήμασταν συγχρόνως και εντελώς κάθετοι κατά των πολύμηνων οριζόντιων lockdown σε όλες τις περιοχές και σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Τα σκληρά αυτά Lockdown διελυσαν την ελληνική οικονομία, οδήγησαν και θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση, αύξησαν εκθετικά τα κρούσματα και γέμισαν της ΜΕΘ. Εδώ και μήνες η κυβέρνηση με πρόφαση τη δημόσια υγεία, εφάρμοσε μέτρα που περιόρισαν βασικές συνταγματικές προσωπικές μας Ελευθερίες, με τελικό αποτέλεσμα την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την αποτυχία των μέτρων αυτών. Ως ΕΟΝ συμμετείχαμε σε λαϊκές κινητοποιήσεις πολιτών, εργαζομένων της εστίασης, ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι ζητούν εδώ και μήνες το αυτονόητο: να ανοίξουν οι επιχειρήσεις και οι εργασίες τους με συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα.

Ακόμη, το 2020 και το 2021 είδαμε μια πρωτοφανή ασέβεια σε επίπεδο που θύμισε περιόδους διωγμών των Ορθοδόξων Χριστιανών. Από την αρχή της επιδημίας εναντιωθήκαμε στις πολύμηνες κλειστές Εκκλησίες και στον μη εορτασμό του Πάσχα. Προειδοποιούμε από πέρυσι με άρθρα, κείμενα και παρεμβάσεις ότι θα έχουμε ως χώρα πνευματικές συνέπειες για την ασέβεια που δείξαμε ως Κράτος και Λαός. Και δυστυχώς τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα με την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κι άλλων προβλημάτων που θα βιώσουμε ως Έθνος. Όταν η κυβέρνηση αδιαφορεί και διώκει την Ορθόδοξη Πίστη, όταν ο λαός διαδηλώνει μόνο για τα οικονομικά του συμφέροντα και απαξιώνει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τότε είναι αναμενόμενο να χάσουμε ως Έθνος και Κράτος την Ευλογία του Θεού. Μια Ευλογία που είχαν οι Επαναστάτες του '21, οι Ήρωες του '40 και οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

2021:

Μέσα σε ήδη 3 μήνες της νέας χρονιάς η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της έχει απασχολήσει όλα τα διαδικτυακά ΜΜΕ. Με δράσεις τιμήσαμε τους Ήρωες των Ιμίων, τους Έλληνες Πεσόντες Αεροπόρους του C-130, τους Ηρωές Επαναστάτες του 1821 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και τους Μεγάλους μας Αγωνιστές της ΕΟΚΑ. 

Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία εδώ και δύο χρόνια Τιμάει όλους τους Ήρωες του Έθνους μας που έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Ένα Κίνημα που μεγαλώνει συνεχώς σε όλη την Ελλαδα. Ο σκοπός μας είναι να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια από τις κυβερνήσεις και την Ελίτ της παγκοσμιοποίησης να πολεμηθούν το Έθνος, η Πίστη και η Ελευθερία μας. Βεβαίως, δεν αποτελούμε μόνο ένα κίνημα διαμαρτυρίας ούτε έχουμε τάσεις ανούσιας αντιπολίτευσης. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις με ένα οργανωμένο πρόγραμμα για όλα τα σοβαρά ζήτηματα της Πολιτείας και του Λαού, όπως τα Εθνικά θέματα, η Υγεία, η Οικονομία, η Ναυτιλία, η Δικαιοσύνη, η Εξωτερική Πολιτική. Ελπίζουμε κάποια στιγμή η τωρινή ή οποιαδήποτε κυβέρνηση να λάμβανε υπόψη τις Προτάσεις και τις Θέσεις μας οι οποίες επιδιώκουν μόνο την άνοδο και την ανάπτυξη του Ελληνικού Έθνους και Λαού. Δυστυχώς, όμως αυτό φαντάζει αδύνατον όσο οι πολιτικές ηγεσίες είναι δέσμιες από συγκεκριμένα συμφέροντα Στοών και Ελίτ των Βρυξελλών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου