Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ε.Ο.Ν. : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ! ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ!



Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όχι μόνο έχει απογοητεύσει με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της τον τελευταίο χρόνο το σύνολο του ευσεβούς χριστεπωνύμου πληρώματος, αλλά συνάμα έχει εξοργίσει σύμπαν το λειτουργούμενο ποίμνιο, το οποίο διατηρεί μια στενή σχέση με τα μυστήρια και τη ζωή της Εκκλησίας. Η χθεσινή απόφασή της να αλλάξει τις ώρες των Ιερών Ακολουθιών κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, να μεταθέσει στις 9:00 μ.μ. το βράδυ την τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου και να δεχτεί μιά σειρά περιορισμών τεθειμένων από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των αθεϊστών καταδεικνύει την οριστική πρόσδεση της ιεραρχίας στο άρμα της παγκοσμιοποιητών και του νεοεποχιτισμού. 
Οι ληφθείσες αλλαγές, οι οποίες εκτός των άλλων έρχονται σε βαθιά σύγκρουση με τις αποφάσεις των πρώτων Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίες εκφράζουν τη βιουμένη αλήθεια της χριστιανοσύνης, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν καμμία ουσιαστική σκοπιμότητα ανάσχεσης της διασποράς του ιού, καθώς ο ιός δεν αυξάνει την μεταδοτικότητά του με βάση την ώρα, αλλά ταυτόχρονα παραβιάζουν τους κανόνες κοινής λογικής. Κι αυτό, διότι με την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, που θα επακολουθήσει, χρονικής διάρκειας 2 ωρών το λιγότερο, θα παραβιάζεται, ούτως ή άλλως, ο κανονισμός για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9:00 μ.μ.
Η αλλοίωση και ανατροπή μιάς παράδοσης αιώνων στους κόλπους της Εκκλησίας εμφαίνεται ως προάγγελος διαφαινόμενων νέων εκχωρήσεων από μέρους του κλήρου, οι οποίες θα μετατρέψουν την Ορθοδοξία σε υποχείριο του οικουμενισμού και της πανθρησκείας, προκειμένου στο μέλλον να εορτάζεται το Πάσχα μας μετά των αιρετικών της Δύσεως και στην πορεία να εξαλειφθεί τελείως.
Χαιρετίζουμε μετά σθένους και αδελφικής αλληλεγγύης την άρνηση της Εκκλησίας της Κρήτης να συμβιβαστεί με τα συμπεφωνημένα μεταξύ Αρχιεπισκόπου και γαλάζιου φεουδάρχη, καθώς και κάθε απλό ταπεινό εφημέριο και Μητροπολίτη, ο οποίος θα αντισταθεί στη διαπόμπευση της εκκλησιαστικής παράδοσης, την εκκοσμίκευση, τη μασκοφορία και τα λοιπά μέτρα ολιγοπιστίας και βλασφημίας, τα οποία έπληξαν και τραυμάτισαν ένα έτος τώρα την Πίστη του λαού μας. 
Ως Ελληνική και Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν. εκφράζουμε τη μετωπική αντίθεσή μας στις αποφάσεις των οικουμενιστών ραφοφόρων και στηρίζουμε τους παραδοσιοκρατές και αντισυστημικούς αγωνιστές λαϊκούς και κληρικούς, που θα στοιχηθούν στο πλευρό μας, για να υπερασπιστούμε την ταυτότητα και την ιδιοπροσωπία της μαχητικής Ορθοδοξίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου