Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Το Θαύμα που έγινε εφέτος σε όλη την Ελλάδα!


 Γέμισαν οι Εκκλησίες μας αυτές τις Άγιες Μέρες. Είτε "νόμιμα" είτε "παράνομα" (αλλά νόμιμα για τον Χριστό) χιλιάδες Πιστοί έτρεξαν αυτές τις Άγιες Μέρες των Παθών στα πόδια του Εσταυρωμένου Χριστού! Τι μέγα θαύμα;! Από το περσινό Πάσχα του τρόμου, του εγκλεισμού και των απαγορεύσεων, στο φετινό Πάσχα της μυστικής συμμετοχής των Πιστών στα Πάθη του Χρίστου μας. Γέμισαν οι Εκκλησίες και τα προαύλια τους από Πιστούς οι οποίοι αγανακτισμένοι, με προβλήματα υγείας και βιοπορισμού δεν άντεξαν να μην πέσουν στα πόδια του Θεανθρώπου. Δεν μπορούσαν και φέτος να μην γευτούν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Μια αυθόρμητη προσέλευση σε πόλεις και χωριά, προσδοκώντας την Ανάσταση νεκρών, αλλά και την "Ανάσταση" του Έθνους μας από την ηθική κατάπτωση και πνευματική σήψη. 

 Από το τροπάριο των πρώτων ημερών των Παθών της Μεγάλης Εβδομάδας 
«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς», στον επιτάφιο θρήνο 
"Η ζωή εν τάφω
κατετέθης, Χριστέ,
και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,
συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην ".

 Σε πόλεις και χωριά, σε μεγάλους Ναούς και μικρά παρεκκλήσια, νέοι και ηλικιωμένοι έσπευσαν με μόνη Ελπίδα σε Εκείνον που Σταυρώθηκε για καθέναν μας προσωπικά. Σε Εκείνον που Νίκησε τον θάνατο, την αμαρτία και τον διάβολο. Στον Νικητή των ασθενειών, των προβλημάτων, των ψυχολογικών, των παθών, των εξαρτήσεων. Στην Πηγή της Ζωής και της Αθανασίας! Καμιά τρομοκρατία, καμία ασθένεια, κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στην Πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού. Καμιά αμαρτία και κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στον Πιστό που Μετανοεί, Εξομολογείται και Κοινωνεί!

Καλή Ανάσταση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου