Τρίτη 6 Απριλίου 2021

«ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ! ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ !»



Σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου 1941, ξεκινά η γερμανική προέλαση κατά της Ελλάδος με πρώτη σύγκρουση των δύο χωρών στη Μάχη των Οχυρών ή αλλιώς τη Μάχη στη Γραμμή Μεταξά, η οποία διεξήχθη ανατολικά του Αξιού ποταμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και διήρκεσε 3 ολόκληρες ημέρες.

Ο Ελληνικός Στρατός υπό τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Θ. Μπακόπουλο υπεραμύνεται του πατρίου εδάφους με σθένος, αρετή και ψυχή και ιδιαίτερα στην τοποθεσία Ρούπελ γράφουν νέες χρυσές σελίδες στην Ιστορία της Φυλής μας. Ο Έλληνας Διοικητής υπερασπίστηκε την απόφασή του να συνεχίσουν να πολεμούν ακόμα και μετά τη συνθηκολόγηση.

Παράδειγμα απαράμιλλης γενναιότητας και ασύγκριτης ανδρείας έδωσε στο πολυβολείο Π8 ο επικεφαλής του Δημήτριος Ίτσιος, ο οποίος από τη θέση του εξολόθρευσε πάνω από 250 στρατιώτες της Βέρμαχτ, μεταξύ των οποίων και τον αντισυνταγματάρχη Εμπελινγκ.Σταμάτησε μόνο όταν του τελείωσαν οι σφαίρες. 

Ο Γερμανός συνταγματάρχης συγκινημένος από τον ηρωϊσμό των Ελλήνων οπλιτών θαύμασε τη θαρραλέα στάση των αντιπάλων του, αναγνωρίζοντας το αξιόμαχο των Ελλήνων ανδρών.

Δόξα και Τιμή στον Ένδοξο Ελληνικό Στρατό που σαν σήμερα εξεφώνησε ηχηρώς και στεντορείως το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά κατά των Γερμανών εισβολέων! 

Ζήτω ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου