Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Απόψεις Δευκαλίωνος

Ανεξαρτήτως των όποιων, πολλές φορές βαθύτατων διαφωνιών με τη ΧΑ, τα στελέχη της συγκρότησαν μια παράταξη που δε συμβιβάστηκε και που πολέμησε το σύστημα μέχρι το τέλος. Το ότι οι διαδικασίες για την, πολιτικά υποκινούμενη καταδίκη τους ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν επί των ημερών της «δεξιάς» Νέας Δημοκρατίας δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι τυχαίο πως όλα τα πληρωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν ως πέμπτο ή έκτο θέμα την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας από το Ορούτς Ρέις, πολύ πίσω από τη δίκη της ΧΑ. 



Οι εθνικιστές αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό της Νέας Δημοκρατίας, τον μόνο που πραγματικά είχε και έχει τη δυνατότητα να την εκθρονίσει από τη σχεδόν πεντηκονταετή κυριαρχία της στο χώρο της δεξιάς. Είναι το μόνο εμπόδιο που δεν της επιτρέπει να εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και την Κύπρο, χωρίς τεράστιο πολιτικό κόστος.

Γι’αυτό, όσοι νομίζουν ότι οι διώξεις θα σταματήσουν με την καταδίκη του ηγετικού πυρήνα της ΧΑ πέφτουν σε μια πολύ επικίνδυνη πλάνη. Η απόφαση θα αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο και αφορμή για τις σταδιακές διώξεις όλων των εθνικιστικών και πατριωτικών οργανώσεων που έχουν έστω και την παραμικρή ακτιβιστική δράση. Σε πολιτικό επίπεδο, η εκφορά αντιμεταναστευτικού λόγου, οι θέσεις κατά της προβολής, προώθησης και θεσμοθέτησης της ομοφυλοφιλίας, η υπεράσπιση του θρησκευτικού χαρακτήρα και της φυλετικής ομοιογένειας του ελληνικού έθνους και οι εθνικά αξιοπρεπείς και υπερήφανες θέσεις στα ζητήματα της Κύπρου, του Αιγαίου, της Βορείου Ηπείρου και της Μακεδονίας, θα ταυτιστούν με τις «θέσεις μια εγκληματικής οργάνωσης». 

Ακόμη λοιπόν κι αν δεν υπάρξουν νομικές ενέργειες, τα κόμματα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τους ανήκουν θα επιδοθούν σε ένα λυσσαλέο πόλεμο λάσπης απέναντι σε όποιον τολμήσει να βγει από τα επιτρεπτά όρια «πατριωτισμού» που τίθενται από τη Νέα Δημοκρατία. Με τον χώρο μας κατακερματισμένο, οι εθνικιστικοί πυρήνες θα εξουδετερώνονται ή θα ισοπεδώνονται ένας προς έναν, σιωπηλά και χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Όσο οι πιο μετριοπαθείς του χώρου αρνούνται να στηρίξουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΛΩΝ των εθνικιστικών οργανώσεων που δεν κάνουν καμία (πραγματικά) παράνομη πράξη, τόσο ο χώρος θα συρρικνώνεται και τόσο το «άκρο» θα μετακινείται πιο αριστερά, μέχρις ότου και ο πιο μετριοπαθής αλλά αυθεντικός εθνικιστής καταλήξει να χαρακτηρίζεται ως ένας γραφικός, ακραίος εγκληματίας.

Δεν πρόκειται για πρόβλεψη, προφητεία ή εικασία, αλλά για ένα σχέδιο που εφαρμόζεται ήδη. Άρθρα αριστερόστροφων εφημερίδων ταυτίζουν τη δικαστική απόφαση με καταδίκη των «αντιμεταναστευτικών», «ρατσιστικών», «εθνικιστικών» θέσεων, κι έπειτα τα ΜΜΕ, μόλις λίγες μέρες μετά την καταδίκη της ΧΑ, στοχοποίησαν χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο τον Ιερό Λόχο της Θεσσαλονίκης.

Ας είναι όλα αυτά η αφορμή να αποκτήσουν ένα κοινό σημείο όλα τα εθνικιστικά και πατριωτικά κινήματα: Την υπεράσπιση των υπολοίπων απέναντι στον κοινό εχθρό· όχι γιατί ταυτίζονται οι απόψεις τους, αλλά γιατί ο καθένας με το δικό του τρόπο θέλει το καλύτερο για την πατρίδα. Μπορούμε να το πούμε για πολλούς αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου