Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Το ΟΧΙ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ


«Θὰ νικήσωμεν! Ἀλλὰ διὰ τοὺς Ἕλληνας Ὑπέρ τὴν Νίκην ἡ Δόξα» 
Ἐθνάρχης Ἰωάννης Μεταξᾶς

80 χρόνια μετά το <<ΟΧΙ>> φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.
Η Ελλάς βάλλεται σήμερα πανταχόθεν από εχθρούς και φίλους. Από τη μία, ο Ερντογάν κάθε μέρα μας στριμώχνει περισσότερο, από την άλλη, η Εσπερία μας έχει εξαρτήσει οικονομικά.

Αλλά και αν κοιταχτούμε ως κοινωνία στον καθρέπτη θα δούμε ένα Ελληνισμό αλλοτριωμένο.
Ανήμερα της μεγάλης Εθνικής επετείου η τηλεόραση θα δείχνει Bachelor και Βig Brother, οι πολιτικοί μας θα στέλνουν κενά περιεχομένου εορταστικά μηνύματα, η νεολαία θα πίνει καφέδες και θα παίζει στο κινητό. Η επέτειος, εφέτος ειδικά, θα περάσει χωρίς οι περισσότεροι να την καταλάβουν, πολύ περισσότερο να προβληματιστούν και να διδαχθούν από αυτήν.

Έτσι, αναρωτιούνται πολλοί αν αξίζει να παλεύεις για ένα Έθνος που πνέει τα λοίσθια. Εύλογα υποστηρίζουν ότι ο Ελληνισμός έχει μπει στην τελευταία πράξη της μακραίωνης παράστασής του και όπου να είναι θα ρίξει αυλαία. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, η μικρή Ελλαδίτσα να τα βάλει με τα ατέλειωτα εκατομμύρια του φοβερού και τρομερού Ερντογάν; Φτωχή και αδύναμη, ξεχασμένη από Αμερικανούς, Γερμανούς, Ρώσους, μήπως θα ήταν καλύτερα να υποχωρήσει; Να κοιτάξει να τα βρεί με τον Τούρκο μπας και γλιτώσουμε τον πόλεμο. Ή γιατί να μην γίνει πρωτοπόρος μια ομοσπονδιοποιημένης Ευρώπης που θα τις χαρίζει την αίγλη και την ισχύ που έχει απωλέσει;

Την απάντηση δίνει ο Πατέρας της Νίκης, Στρατηγός καὶ Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και το έπος του '40. Οι Έλληνες πολεμάμε πρωτίστως για την δόξα. Αυτό το αντιστασιακό πνεύμα του Ελληνισμού, που συμπυκνώνεται στο ΟΧΙ, είναι που μας κράτησε τόσους αιώνες ορθίους. Από τους 300 του Λεωνίδα ως τον λοχία Ίτσιο στο φυλάκιο του Μπέλες το '41, οι Έλληνες δεν λογαριάζουν νούμερα και στατιστικά. Δεν βασίζονται σε συμμάχους, παρά μονάχα την βοήθεια του Θεού ζητούν. Και στο τέλος τρώνε οι εχθροί από πάνω μας και μένει και μαγιά κατά τον Μακρυγιάννη.

Όταν, λοιπόν, ο Σκάϊ θα ξαναρχίσει να μετράει πόσες πολλές φρεγάτες έχει ο Ερντογάν εμείς θα του απαντήσουμε με τον Δαβάκη, τον Κατσιμήτρο, τον Παπάγο. Τους παππούδες μας που αντιστάθηκαν σε μια αυτοκρατορία και την νίκησαν. 

Το ΟΧΙ, επομένως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Παίρνοντας δύναμη από αυτό προχωράμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου