Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ! ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ !



Η Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-ΕΟΝ συμπαρίσταται, στηρίζει και στέκεται ολοψύχως στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου Κερκύρας κκ. Νεκταρίου, ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της νήσου με την κατηγορία της προκλήσεως ασθενιών εις αόριστον αριθμόν ανθρώπων, επειδή κοινώνησε πιστούς την Κυριακή των Βαΐων, λιτάνευσε το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος και προέτρεψε τον κόσμο εν μέσω καραντίνας να προσέλθει στους ναούς, για να μεταλάβει. 

Είναι γνωστό πως το ανθελληνικό κράτος από την αρχή της πανδημίας εκμεταλλεύτηκε την έκτακτη υγειονομική συγκυρία, για να διαβάλει τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και να εμφυσήσει τον φόβο, την ανασφάλεια και την ολιγοπιστία στις ψυχές του χριστεπωνύμου πληρώματος. Την ίδια ώρα που η πολιτεία εθελοτυφλούσε σκανδαλωδώς μπροστά στον απροκάλυπτο συνωστισμό σε τράπεζες, υπεραγορές, πλατείες και κοινωνικές εκδηλώσεις, μεροληπτούσε καταφανώς σε βάρος των χριστιανών, καθώς σφράγιζε ναούς, απαγόρευε το Πάσχα των Ελλήνων και ασκούσε αποκλειστικώς ποινικές διώξεις κατά εφημερίων. 

Ο Άγιος Κερκύρας με απόλυτη ταπείνωση, ακάματη συστολή και πηγαίο θάρρος έπραξε αυτό, που του επιτάσσει το σχήμα, η θέση και ποιμαντική του συνείδηση. Πειθάρχησε στα κελεύσματα του Θεού, έθεσε πάνω από τους ανθρωπίνους νόμους την Τριαδική Αγάπη και υπηρέτησε τον λόγο του Ευαγγελίου αταλάντευτος. Ύψωσε το ανάστημά του και συγκρούστηκε σθεναρά με το μηδενιστικό κατεστημένο της βλασφημίας, του αθεϊσμού και της τρομοκρατίας. Το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, το οποίο διακόνησε εναρέτως ο Άγιος Δεσπότης, είναι η πεμπτουσία της μεταφυσικής μας αναγωγής, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, από το οποίο κανένα εγκόσμιο νόσημα δεν μεταδίδεται και καμμία πηγή κινδύνου δεν έχει αποδείξει κανείς ποτέ ότι απορρέει. Παρά τις αθωωτικές προτάσεις της εισαγελέως, τυχόν καταδικαστική απόφαση θα επιβεβαιώσει περίτρανα πως η κυβερνώσα σοσιαλφιλεύθερη ελίτ διεξάγει έναν ανηλεή, υποχθόνιο και οργανωμένο πόλεμο κατά της ιδίας της εν Χριστώ Πίστεως, περιορίζοντας τη θρησκευτική ελευθερία των Ορθοδόξων, παραβιάζοντας θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα και καθιερώνοντας κατάδηλη δυσμενή διάκριση σε βάρος της πλειοψηφούσης θρησκευτικής ομάδος, με τελικό στόχο την εξουδετέρωση της Ορθοδόξου Αληθείας. 

Όμως, κάθε δύσκολος, ανηφορικός και επίπονος αγώνας στη ζωή των χριστιανών συνιστά μια δοκιμασία από τον ίδιο τον Θεό. Είναι η στιγμή να νικήσουμε τους πειρασμούς, να προστατεύσουμε τους αδερφούς μας και να περιστοιχίσουμε κάθε αδίκως, σκοπίμως και υπούλως διωκόμενο ποιμένα μας, ο οποίος σταυρώνεται, ματώνει και θυσιάζεται, για να υπερασπιστεί τον Αναστάντα Σωτήρα. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έλαμψε μέσα από το παράδειγμα και την μαρτυρία του και κατέστη ένας σύγχρονος Ομολογητής, ένας πραγματικός Σταυροφόρος, μία αγιασμένη φυσιογνωμία του παγκοσμιοποιημένου καιρού μας, από το αντιστασιακό θάρρος της οποίας εμπνεόμαστε όλοι μας, ώστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για την Πατρίδα, την Εκκλησία και την Οικογένεια! 

ΑΞΙΟΣ !!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου