Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΟΧΙ στην Ανομία στα Πανεπιστήμια και στην Υποβάθμιση των Σχολών



Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ και στην πανεπιστημιακή κοινότητα για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εμείς ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία, έχουμε εκφράσει τις βασικές μας θέσεις και προτάσεις για τα Πανεπιστήμια. Απ' τη μία έχουμε μια αριστερά η οποία μόνο διαμαρτύρεται, αντιδράει, κατεβαίνει στο δρόμο, αλλά ΠΟΤΕ δεν προτείνει λύσεις για την αναβάθμιση των Σχολών. Απ' την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση η οποία φέρνει ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ασφάλεια των ΑΕΙ/ΤΕΙ, αλλά χειρότερο ως προς τη δωρεάν και δημόσια παιδεία. Συμφωνούμε με την κατάργηση ασύλου και την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.
Διαφωνούμε όμως με την αντιλαϊκή εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων Πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολλέγια, που προχώρησε η κυβέρνηση.
Επίσης, το φαινόμενο των αιωνίων φοιτητών, βεβαίως και έπρεπε να σταματήσει, αλλά το περιθώριο ν+2 είναι πολύ μικρό, ειδικά  για εργαζόμενους φοιτητές! Ένα μέτρο που σπρώχνει χιλιάδες σπουδαστές στην Ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε μόνο ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά και ένα Κίνημα Προτάσεων, διατυπώνουμε τις λογικές, πρακτικές και ΑΜΕΣΑ δυνατά εφαρμόσιμες λύσεις:

🔴 Αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια με διακριτικό ρόλο. Να παταχθεί το έγκλημα μέσα στις σχολές

🔴 ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυάται την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, τη στιγμή που η φοιτητική της νεολαία είναι πρώτη σε "ρουσφέτια", περίεργα πάρτυ, αφισοκολλήσεις και κομματικοποίησης των δημοσίων χωρών εκπαίδευσης. Τς πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος Εκπαίδευσης, Παιδείας, Έρευνας και όχι χώροι κομματικών hooligans και έκνομων ενεργειών. Οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να πραγματοποιούνται με λίστα προσώπων. Θα ψηφίζονται πρόσωπα και ΟΧΙ κόμματα!

🔴 Εφαρμογή του χρονικού περιθωρίου φοίτησης ν+ν ώστε να περιορισθούν και οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά και να δίνεται ένα εύλογο χρονικό όριο για την κάλυψη των σπουδών από φοιτητές που εργάζονται ή αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

🔴 Να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ τα πανεπιστήμια! Οι πρωτοετείς να γνωρίσουν τη σχολή τους. Πάνω από 1 χρόνος τηλεκπαίδευσης με χιλιάδες φοιτητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρως ή και καθόλου την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Αναρχοκομμουνιστές ευτελίζουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια. Η παρουσία ενός σοβαρού πατριωτικού κινήματος Σπουδαστών είναι η μόνη λύση στην μπαχαλοποίηση της Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου