Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η Ε.Ο.Ν. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΟΝΤΗ ΚΟΛΙΛΑ! ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !

Η γειτονική Αλβανία πιστή στη γνωστή της πολιτική γραμμή εξακολουθεί να καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και το Πρωτόκολο της Κερκύρας. Οι αρχές του Αλβανικού κράτους, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας τους εις βάρος των αδελφών μας, επεδίωξαν αντίποινα για τον εορτασμό της επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.


Με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης στις Βουλιαράτες από το «Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» το 2018, προσφάτως το πρωτοδικείο Αργυροκάστρου προχώρησε στην ερήμην (!!!) καταδίκη του Μόντη Κολίλα, γαμπρού του Εθνομάρτυρος Αριστοτέλη Γκούμα, σε οκτώ χρόνια φυλάκισης, στηριζόμενο σε ασταθείς και αβάσιμες κατηγορίες περί υποτιθεμένης «προσβολής των αλβανικών εθνικών συμβόλων». Πρόκειται για μία εξόφθαλμα ενορχηστρωμένη επιχείρηση διώξης αγωνιστικών μορφών του σύγχρονου βορειοηπειρωτικού κινήματος από μέρους του ολοκληρωτικού καθεστώτος Ράμα, καθ' ότι στην εν λόγω συγκέντρωση δεν έλαβε χώρα καμμία χρήση ή προσβολή προς την σημαία της Αλβανίας, παρά μόνο ανάρτηση της Ιεράς Ελληνικής Σημαίας και των συμβόλων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ! 
Το Ελλαδικό Υπουργείο Εξωτερικών φέρει ακέραια την ευθύνη, αν επιδείξει δια μίαν εισέτι φορά αδικαιολόγητη αδράνεια και προκλητική αδιαφορία απέναντι σ' έναν πραγματικό μαχητή των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητος! 

Ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-ΕΟΝ δηλώνουμε δημόσια την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή μας προς τον γενναίο Συνέλληνά μας Μόντη Κολίλα, ο οποίος αποτελεί προσωπικό φίλο και συναγωνιστή της Ε.Ο.Ν. , και είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε εμπράκτως τον Αγώνα του να υπερασπιστεί την τιμή, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Καμμία τρομοκρατία δεν θα περάσει!

#ΕΟΝ 🇬🇷🇬🇷🇬🇷

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου