Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία  : Δικαιώνεται η Ε.Ο.Ν. για την Αμυντική Συμφωνία !


Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια πίεσης της Ε.Ο.Ν. , σημαντικών διεθνών αναλυτών (όπως ο κύριος Μάζης) και διαφόρων Ελλήνων πατριωτών, πατριωτικών φορέων και συλλόγων, η Ελλάς προχώρησε σε μια σημαντική αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την αγορά 3+1 φρεγατών Belharra.

 

Οι φρεγάτες της Naval Group θα καταστήσουν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και στη ΝΑ Μεσόγειο μια πραγματικότητα. Οι Belharra είναι απόλυτα συμβατές να συνεργάζονται με τα Rafale. Ο ελληνικός στόλος με τις νέες φρεγάτες, τα υποβρύχια του ΠΝ και την υποστήριξη των Rafale, θα είναι σε λίγα χρόνια έτοιμος να αποκρούσει ΚΑΘΕ εχθρική απειλή των εθνικών μας δικαίων. Ο οπλισμός εναντίον πλοίων περιλαμβάνει τους πλέον εξελιγμένους «ψηφιακούς» Exocet MM40 Block 3c, με ικανότητα κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις, ενώ ταυτόχρονα έχουν και δυνατότητα να πλήξουν παράκτιους στόχους. Ο εξοπλισμός των νέων μας «ψηφιακών» φρεγατών συμπληρώνεται από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία ολοκληρώνονται πάνω στο κορυφαίο παγκοσμίως γαλλικό Κέντρο Πληροφοριών Μάχης SETIS (σύστημα διαχείρισης μάχης).Το πλοίο ανήκει στην επόμενη γενιά «ψηφιακών» φρεγατών και εξοπλίζεται με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire. Το τελευταίο συνδυάζεται με τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, στην πλέον τελευταία τους έκδοση. Ο συνδυασμός SeaFire/ASTER 30 θα προσφέρει αεράμυνα περιοχής στις Μονάδες του Στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει και Αντιβαλλιστικές Ικανότητες.

 

Το πιο σημαντικό βεβαίως στην αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας, είναι η ΑΜΕΣΗ στρατιωτική υποστήριξη της Γαλλίας σε περίπτωση πολεμικής επίθεσης από τρίτη χώρα στην Ελλάδα, ακόμη κι αν αυτή ανήκει στο ΝΑΤΟ! Στην ουσία για πρώτη φορά στην ιστορία μια χώρα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει στρατιωτικά και πολεμικά την Ελλάδα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Οι Γάλλοι έχουν προσφέρει αυτή την αμυντική συμφωνία εδώ και 2 χρόνια.

Ως ΕΟΝ πιέζαμε με τα άρθρα, τις παρεμβάσεις και τις θέσεις μας η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν. Αντίθετα, η κυβέρνηση χρονοτριβούσε με άσκοπους διαγωνισμούς και καθυστερούσε τη συμφωνία λόγω γερμανικών και τουρκικών πιέσεων. Ευτυχώς οι λογικές και πατριωτικές μας προτάσεις εισακούστηκαν. Μετά από 2 συνεχόμενα καλοκαίρια, όπου η Τουρκία παραβίασε ωμά εκατοντάδες φορές την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική ΑΟΖ, το δίκαιο γίνεται πράξη.

 

Αυτή η συμφωνία δεν μας επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό! Μέχρι την παραλαβή των φρεγατών είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα αυξήσει δραματικά την επιθετικότητα της, ώστε να μας κάτσει στο τραπέζι με εκβιασμούς. Πέρα από τους εξοπλισμούς η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αφήσει την υποχωρητικότητα. Μέσα στην κυβέρνηση υπάρχει μια ισχυρή τάση μειοδοσιών έναντι των τουρκικών ορέξεων. Καμμία σημασία δεν έχουν οι εξοπλισμοί, εάν δεν υπάρχει πατριωτική και εθνική κυβερνητική πολιτική να θέσει τις κόκκινες γραμμές στην εχθρική πολιτική της Τουρκίας.

 

Το ισλαμικό κράτος-τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία παραβιάζει συνεχώς τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας, εργαλοποιεί την παράνομη μετανάστευση, ώστε να διεξάγει υβριδικό πόλεμο στην Ελλάδα, και η κυβέρνησή μας ασχολείται με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και πώς θα τιμήσει τους αγώνες της αριστεράς. Μιας κομμουνιστικής αριστεράς η οποία εναντιώνεται και διαδηλώνει κατά των Rafale και των Belhara!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου