Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου


Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, την μνήμην του οποίου η Ανατολική μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα 6 Δεκεμβρίου, υπήρξε ο μέγιστος Πατήρ Ιεράρχης, ο οποίος υπερασπίστηκε την θεανθρώπινη υπόσταση του Υιού και Λόγου του Θεού στην Α' Οικουμενική Σύνοδο, ταπεινώνοντας τον δυσσεβή και εγωπαθή Άρειο μ' έναν ηχηρό κόλαφο ευτελισμού. Χάριν στην αποφασιστική αντίστασή του στις κακοδοξίες των αιρετικών διασώθηκε η ακεραιότητα της Ορθόδοξης Πίστεως και διαφυλάχθηκε η αυθεντικότητα στην ερμηνεία της ευαγγελικής γραφής και διδασκαλίας. Το παράδειγμά του ας σφυρηλατήσει, πυργώσει και ενδυναμώσει και τη δική μας ομολογιακή συμπεριφορά ως χριστιανών, ώστε να προασπίσουμε την Αλήθεια της Εκκλησίας από τους γνωστούς λυσσώδεις διώκτες της.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σ' όλες και όλους όσοι εορτάζουν, καθώς και στο Πολεμικό μας Ναυτικό, το οποίο θωρακίζει την Ελευθερία του Έθνους μας στις θάλασσες! 

Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου