Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΤΗΡ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ : Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΡΩΜΙΟΣ



Σαν σήμερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2019, εξεδήμησεν εν Κυρίω ο μέγας δάσκαλος και σύγχρονος Φωτιστής του ημετέρου Γένους, ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός ή άλλως ο δικός μας "παπα-Γιώργης" για όλους όσοι είχαν την τιμή να λάβουν την ευλογία του.
Ως μία λαμπρή, πολυμαθής και αυθεντική μορφή των εκκλησιαστικών γραμμάτων με νού οξύ και πνεύμα βαθύ αποτελέσε έναν διαπρύσιο κήρυκα της εν Χριστώ Αληθείας και δυναμικό μεταλαμπαδευτή της πατερικής διδασκαλίας μέσα από τα ιστορικά ακαδημαϊκά μας αμφιθέατρα. Με τον απλό, κατανοητό, αλλά συνάμα βαθυστόχαστο λόγο του και τον πακτωλό των ανεπανάληπτων πονημάτων του κατήχησε τις νεώτερες φοιτητικές γενεές Ελλήνων, ανέδειξε τη διαχρονία της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Έθνους μας και ύμνησε ευγενέστερα από τον καθένα τους υπερασπιστές της παραδόσεως και της Πίστεώς μας, όπως τον Κόντογλου και τον Παπαδιαμάντη, καταλαμβάνοντας επάξια με την κοίμησή του μία περίοπτη θέση ανάμεσά τους στη συνείδηση της παραδοσιοκρατικής κοινής γνώμης. 
Η θλιβερά μόνιμη απουσία του από τον κόσμο μας εκχωρεί περιθώρια στους δυτικόπληκτους παπικογενείς να διαστρεβλώνουν απηνώς την χριστιανική αλήθεια και καταλείπει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις τάξεις των μεγάλων ηγετικών παραστημάτων του Ελληνισμού. Σε καιρούς χαλεπούς και δυσοίωνους, όπως τους διανυομένους, η αγνή πατριωτική φωνή του και το ιεραποστολικό ανάστημά του ήταν κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για την ευδοκίμηση του επίπονου Αγώνος μας για Πατρίδα, Ελευθερία και Ορθοδοξία. Ο Θεός ο Άγιος ο των Παλαιών Ημερών ας τον αναπαύει ησύχως εν σκηναίς δικαίων. 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου