Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Θα ήμασταν άδικοι, κακόβουλοι ή εμμονικά ιδεολοπτικοί αριστεροί, αν δεν αναγνωρίζαμε πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Ανήκουμε στην μειοψηφία των φοιτητών, οι οποίοι πρεσβεύουν απόψεις, που κινούνται αντίθετα στα επικρατούντα διεθνιστικά ιδεολογικά ρεύματα. Αυτό έχει αποτελέσει επανειλημμένα αιτία στοχοποιήσεων και επικηρύξεών μας από τους κρυπτόμενους πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο δήθεν "αντιφασίστες".
Είναι, λοιπόν, επόμενο να επιθυμούμε την επιβολή της τάξης στα πανεπιστήμια, όπως άλλωστε επιθυμεί και η πλειοψηφία των συμφοίτητών μας, αλλά και οι περισσότεροι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες. Κανένας δεν μπορεί να ανεχθεί το λαθρεμπόριο στην ΑΣΟΟΕ, την μετατροπή του Πολυτεχνείου σε γιάφκα τρομοκρατών και παρασκευαστήριο μολότωφ, τη διακίνηση ναρκωτικών κάτω από το άγαλμα του Ιπποκράτη στο Γουδή, την επ' αόριστον κατάληψη αιθουσών στην Πανεπιστημιούπολη, τους τραμπουκισμούς καθηγητών και τόσα άλλα. Είναι τραγελαφικό πως τόσα χρόνια μέσω του Indymedia οργανώνονται εγκληματικές πράξεις, αλλά η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, γιατί ο server βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο. Οπότε, η κατάργηση του ασύλου προφανώς και μας βρίσκει κατ' αρχάς σύμφωνους.
Από εκεί και πέρα δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα των πανεπιστημίων δεν λύνονται τόσο εύκολα. Οι αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν τόσο από φοιτητές όσο και από καθηγητές θα είναι τεράστιες και η κυβέρνηση θα χρειαστεί να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα, για να επιβληθεί τάξη στα πανεπιστήμια.
Το πολιτικό μπουλινγκ, έπειτα, δεν πρόκειται να σταματήσει με την κατάργηση του ασύλου. Θα υπάρχει όσο η αριστερά θα διαθέτει τα σκήπτρα της ιδεολογικής ηγεμονίας και επομένως την ηθική νομιμοποίηση της στοχοποίησης όποιου αυτή ονοματίζει ως "φασίστα".
Από την άλλη, εμείς ως ΕΟΝ σε αντίθεση με πολλούς κύκλους μέσα στην κυβέρνηση δεν επιθυμούμε πανεπιστήμια,τα οποία θα εφοδιάζουν αποστειρωμένους τεχνοκράτες με άχρηστα πτυχία, χωρίς ίχνος ιδεών και αξιών, αδιάφορους για τα προβλήματα της κοινωνίας, οι οποίοι δεν θα βλέπουν πέρα από την μύτη τους. Θέλουμε πανεπιστήμια, τα οποία θα παράγουν πραγματικούς επιστήμονες και στα οποία καθένας θα μπορεί ελεύθερα να εκφέρει τις πολιτικές απόψείς του.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οικοδομούμε ένα σύγχρονο πατριωτικό κίνημα μέσα στα πανεπιστήμια. Κόντρα στην αποϊδεολογικοποιημένη, αλλά και κομματική ΔΑΠ, η οποία λειτουργεί ως προθάλαμος ακαδημαϊκών καριέρων και συχνά εγκλωβίζει γνήσιους αγωνιστές. Κόντρα στα ποικίλα σχήματα των διαφόρων δυσδιάκριτων τάσεων της Αριστεράς, που υποθάλπτουν την κόκκινη βία και γεννούν αιώνιους φοιτητές, που ονειρεύονται να ζήσουν από τις ιδέες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου