Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Η Νεολαία Ξυπνά !


Αν δεν σώσει το ίδιο το μέλλον το Έθνος του, τότε ποιός θα το κάνει; Η Ελληνική Νεολαία εδώ και καιρό είχε πέσει σε λήθαργο. Όποιος δεν το έβλεπε, ήτανε σίγουρα τυφλός. Η εκάστοτε μόδα της εποχής ταλάνιζε τα ‘αθώα’ μυαλά των εφήβων. Πού να βρεθεί ο χρόνος για επανάσταση. Γιατί πλέον, στις μέρες μας, το να σταθείς και να αντικρούσεις τις μόδες, να διατηρήσεις τη παράδοση και να παλέψεις για την εθνική σου ταυτότητα, θεωρείται επανάσταση.

Τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται μόνο μια ελάχιστη αντίσταση από μερίδα των νεών. Και αυτό, γιατί στα social media(στην νέα κοινωνία), δεν αναπαράγεται το μονοπώλιο της παγκοσμιοποίησης και της «σαλατοποίησης» των Εθνικών Παραδόσεων.

Και είναι φοβερά οξύμωρο αυτό που συμβαίνει με την Νεολαία, δύο μέτρα κι δύο σταθμά. Από πότε να στοχοποιείται ένας έφηβος αν πει δημόσια ότι αγαπά την Πατρίδα του ή ότι πάει Εκκλησία; Από πότε θεωρείται ‘φασίστας’ εάν του αρέσουν οι παραδοσιακοί χοροί και η ελληνική ύπαιθρος; Από πότε παραγκωνίζεται από τα κοινά κάποιο παιδί που απλώς ξέρει απέξω τον Εθνικό Ύμνο και Πατριωτικά Τραγούδια;

Ανάθεμα και αν ξέρει η Νεολαία τι πραγματικά σημαίνει ο όρος ‘φασισμός’ και πόσο κακό έχει κάνει στην ανθρωπότητα. Χρησιμοποιούμε όρους που δεν γνωρίζουμε τι σημαίνουν. Προσβάλλουμε και χαρακτηρίζουμε κόσμο δίχως να ξέρουμε τι λέμε.

Αναμφίβολα, θετικό είναι το γεγονός πως η Νεολαία αφυπνίζεται. Και αφυπνίζεται σε καθημερινή βάση. Έχει μπει ο θεμέλιος λίθος για την διάλυση αυτού του μονοπωλίου κι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επικράτηση του καλού στη μάχη του με το κακό !

Η Νεολαία ξυπνά και γίνεται τείχος για το Έθνος!


~ Σκέψεις ενός Μαθητή Γ’ Λυκείου ~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου