Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Σκέψεις για τον συμμοριτοπόλεμο και την μετέπειτα εποχή


Η νίκη του Εθνικού Στρατού επί των Κομμουνιστών αποτελεί μία μεγάλη νίκη που συνέβαλε στην Επιβίωση του Ελληνισμού. 
Χάρις τις μάχες του Αυγούστου του 1949 όχι μόνο δεν μετατραπήκαμε σε Σοβιέτ αλλά κατορθώσαμε να υπερασπιστούμε την Εθνική μας ακεραιότητα (την Μακεδονία και την Θράκη, από τότε τις λιγουρεύονταν οι τότε φιλοκομμουνιστές Σλάβοι). Κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε την Ελευθερία των πολιτών που κινδύνευε από ένα καθεστώς τύπου Στάλιν, που ετοιμαζόταν να επιβληθεί στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο οι Κομμουνιστές αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς Ναζιστές, επεδίωξαν. Τα Δεκεμβριανά τα ξέρουμε όλοι. 

Υπάρχει όμως δυστυχώς κάτι το οποίο δεν φαίνεται να έχουμε καταλάβει. 

Η νίκη απέναντι στους Κομμουνιστές Σταλινοκινούμενους δεν απέτρεψε την οικονομική και υλιστική επικράτηση στην Ελλάδα των Αμερικανών Καπιταλιστών. 

Κοινώς, η Ελλάς απέκρουσε την Ναζιστική και την Κομμουνιστική λαίλαπα, αλλά χωρίς τα όπλα η αντίστοιχη Καπιταλιστική Δυτική επιρροή ήλθε και έδωσε και πολύ χρήμα. 

Το άλωθι ήταν η Αμερικανική βοήθεια για την ανασυγκρότηση. 
Στον συμμοριτοπόλεμο οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί παρείχαν υποστήριξη στην κυβερνητική πλευρά. Ως αποτέλεσμα ο Δυτικός Καπιταλισμός είχε την δικαιολογία για να πατήσει πόδι στην Ελλάδα, αμέσως μετά τον δεκαετή αγώνα των Ελλήνων (1940 - 1949). 

Ως συμπέρασμα, πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγώνες των προγόνων, αλλά να μην ξεχνάμε πως ο εχθρός μπορεί και με άλλους τρόπους να μας υποτάξει. 

Διότι είτε το έχουμε καταλάβει είτε όχι η νίκη απέναντι στους Ναζιστές και τους Κομμουνιστές άνοιξε λίγο αργότερα (με το σχέδιο Μάρσαλ και την παροχή χρημάτων για την μεταπολεμική ανασυγκρότηση) την πόρτα, ώστε να εισβάλει ο υλιστικός καπιταλιστικός τρόπος ζωής στην Ελληνική Κοινωνία. 

Πως έγινε αυτό ; 
Με την εμπλοκή των Αμερικανών και των Βρετανών στην Αντίσταση και τον Συμμοριτοπόλεμο. Και με το χρήμα που έριξαν μετά. 

Κάποιοι ηγέτες βέβαια προσπάθησαν να το σταματήσουν αυτό, αλλά τα πολιτικά παιχνίδια που οργανώθηκαν από τους φίλους και συμμάχους (λέμε τώρα...) οδήγησαν στην πτώση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου