Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ




 Τόσα χρόνια είχαμε μια ζωή μακριά από τον Χριστό. Μια ζωή μέσα στην αμαρτία, την ακολασία, την υπερηφάνεια, την κατάκριση. Επιλέξαμε και επιλέγουμε κυβερνήτες μασόνους μόνο και μόνο για να βολευτούμε οικονομικά. Το συμφέρον πάνω απ' όλα. Κυβερνήτες που νομιμοποίησαν τη διαφθορά και έκαναν επίσημους νόμους του κράτους δαιμονικές παρά φύσιν συνήθειες. Βγάλαμε από τη ζωή μας την Πίστη και την Εκκλησία. Με διάφορες δικαιολογίες. Μία έφταιγαν οι "κακοί παπάδες", την άλλη θεωρήσαμε ότι το νόημα είναι "να είσαι καλός άνθρωπος γενικά" και όχι Χριστιανός. Βγάλαμε το Χριστό και τα Μυστήρια της Εκκλησίας από τη ζωή μας, δικαιολογούμε συνεχώς τα πάθη μας, επιλέξαμε συνειδητά την αποϊεροποίηση κάθε τομέα της κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής. Δημιουργήσαμε έναν κόσμο καταναλωτισμού, με υπέρτατο στόχο το οικονομικό κέρδος. Έναν κόσμο χωρίς Πίστη, με συνεχώς αναζήτηση ηδονών και καταδυνάστευσης του διπλανού μας. Δημιουργήσαμε έναν κόσμο με οικονομικές ανισότητες, περιβαλλοντολογικά προβλήματα, μίσους και διχόνοιας. Έναν κόσμο χωρίς Θεό. Κι ο Θεός σέβεται την ελεύθερη μας βούληση. Μας αφήνει τώρα να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας. Πυρκαγιές, πόλεμοι, καύσωνες, οικολογικές καταστροφές, ασθένειες, καταπάτηση ελευθεριών. 
 Σε όλα αυτά τα προβλήματα μόνη λύση είναι η Αληθινή Μετάνοια όλων μας. Αυτές τις ημέρες του μήνα της Παναγιάς μας, να τρέξουμε στις Παρακλήσεις στις Εκκλησιές μας. Η Παναγία δεν θα μας αφήσει. Να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύσει στον Υιό της. Αρκεί και εμείς να αλλάξουμε στάση ζωής. Να ξαναβάλουμε τον Χριστό στη ζωή μας. Να Εξομολογηθούμε και να Κοινωνήσουμε αυτές τις Άγιες μέρες του Δεκαπενταυγούστου. Να μετανοήσουμε αληθινά. Και τότε και οι ασθένειες θα σταματήσουν και οι πυρκαγιές. Και κυρίως θα έχουμε μια ζωή με την παρουσία, τη στήριξη, την αγάπη και τη δύναμη του Θεού.


*( Πρόσφατη φωτογραφία από την Εικόνα της Θεοτόκου στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα που δακρύζει συχνά από το Σεπτέμβριο.)


‘’Διάσωσον, ἀπὸ κινδύνων, τοὺς δούλους σου, Θεοτόκε, 

ὅτι πάντες μετὰ Θεόν, εἰς σὲ καταφεύγομεν, 

 ὡς ἄρρηκτον τεῖχος καὶ προστασίαν.’’


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου