Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Ν. ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ! - ΕΙΚΟΝΕΣ




Εθελοντικό ακτιβιστικό κλιμάκιο της Ελληνικής Ορθοδόξου Νεολαίας-Ε.Ο.Ν. από γυναίκες και άνδρες παρευρέθηκε σήμερα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα βόρεια προάστια της Αττικής, στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και Διόνυσο, προκειμένου να συμβάλει τα μέγιστα και αποφασιστικά με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη κατά της πυρκαγιάς.


 Παρά τον καύσωνα, την κόπωση και την χαοτική κατάσταση του μετώπου, εθελοντές της Ε.Ο.Ν. προσέφεραν κρύα νερά, τρόφιμα και χυμούς στα παλληκάρια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής προστασίας, τα οποία εδώ και πέντε συνεχόμενες ημέρες δίνουν τιτάνιο αγώνα με τις αδηφάγες φλόγες. Παράλληλα, συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεση αναζωπυρώσεων με εκτύλιξη σωληνών, παροχή νερού και συλλογή σκουπιδιών και εύφλεκτων υλικών, ενώ συνάμα με φτιάρια και εργαλεία βοήθησαν κατοίκους απειλουμένων περιοχών να καλύψουν με χώματα εστίες φωτιάς, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις. 


Ως Ε.Ο.Ν. απευθύνουμε κάλεσμα σ' όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες να εγκαταλείψουν την ασφάλεια των σπιτιών τους και να στελεχώσουν σώματα εθελοντών πολιτών, ώστε βοηθώντας στις επιχειρήσεις των αρμοδίων να λήξει μία ώρα αρχίτερα ο πύρινος αυτός εφιάλτης. 


Η Ελλάδα δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Η αποτελεσματική συνειδητοποίηση και η μαζική κινητοποίηση των Ελλήνων είναι τα μόνα μας όπλα στον ασύμμετρο αυτόν πόλεμο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου