Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕ ΚΥΠΡΟ, ΑΙΓΑΙΟ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!



Πολεμική σύρραξη έλαβε χώρα σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν, κράτος ενεργούμενο της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε έξι χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η αυτονομιστική περιοχή η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση» ως απάντηση στην εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν.

Η περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υπήρξε αυτόνομη περιοχή στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
Η περιοχή είναι αμφισβητούμενη, διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (έως τον Φεβρουάριο του 2017 γνωστή ως Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ), ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με την αρμενική πλειοψηφία.
Στον πόλεμο που έλαβε χώρα την δεκαετία του '90 μεγάλος αριθμός Αρμενίων εκδιώχθηκε βίαια από τις πατρογονικές του εστίες.

Ο Ερντογάν πήρε ξεκάθαρη θέση υπερ του Αζερμπαιτζάν αποδεικνύοντας οτι δεν επρόκειτο για αυτόνομη κίνηση της αζέρικης πολιτικής, αλλά για μέρος του ευρύτερου νεο-οθωμανικού σχεδιασμού.
Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού αυτού είναι ο πόλεμος δια αντιπροσώπων. Στην Συρία ήταν οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι, στην Λιβύη ήταν ο Σάρατζ, στην Αρμενία οι Αζέροι, στην Κύπρο το ψευδοκράτος, στο Αιγαίο και τον Έβρο οι μετανάστες, τους οποίους εκμεταλεύεται για να μας δημιουργήσει προβλήματα. 
Χρησιμοποιώντας όλους αυτούς ο επίδοξος σουλτάνος επεκτείνει το νεο-οθωμανικό τόξο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η εκλογή φιλοδυτικής κυβέρνησης στην παραδοσιακά ρωσόφιλη Αρμενία θα μας προιδέαζε για μια πιο σθεναρή αντίδραση των Η.Π.Α..Είναι ξεκάθαρο, όμως, πλέον ότι οι Η.Π.Α. και ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σταματήσουν την Τουρκία και αυτό πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα και για εμάς.
Από την άλλη, αμέτοχη παραμένει και η επαμφοτερίζουσα Ρωσία, η οποία τόσα χρόνια εμφανίζονταν ως προστάτρια του Αρτσάχ.

Πριν λίγους μήνες όταν το Αζερμπαιτζάν προκάλεσε ένα αντίστοιχο πριστατικό μικρότερης κλίμακας στα σύνορα με την Ρωσία, η ΕΟΝ ήταν η μόνη στην Ελλάδα που το έθιξε και τόνισε ότι μας αφορά άμεσα.
Με την Αρμενία μας συνδέουν πολλά. Συμβαδίσαμε χιλιάδες χρόνια στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ήμασταν ομοιοπαθούντες στην Γενοκτονία που προκάλεσε η Κεμαλική Τουρκία, Αρμένιοι ζουν ακόμη στην Πατρίδα μας. 
Το κυριότερο, όμως, σήμερα βιώνουμε και οι δυο την τουρκική επιθετικότητα. Εμείς είμαστε το δυτικό και οι Αρμένιοι το ανατολικό άκρο της γελοίας αυτοκρατορίας που βλέπει στον ύπνο του ο θλιβερός νεο-σουλτάνος.
Η σημερινή Τουρκία, και οι συμμαχοί της στις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις, προσομοιάζουν σε τραπέζι με πολλά πόδια. Κάθε πόδι που σπάει βοηθάει στην κατάρευση του τραπεζιού.

Έτσι, η έκβαση της σύγκρουσης στο άγνωστο και μακρινό Αρτσάχ, όπως παλιότερα και στο Κουρδιστάν, αφορά άμεσα  και την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, λοιπόν, άμεσα να προβεί σε κινήσεις στήριξης της Αρμενίας. Σημαντικό θα ήταν να αναγνωρίσουμε και επίσημα την Δημοκρατία του Αρτσάχ.

Ευχάμαστε άμεση ειρήνευση με ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Αρμενίων! 

ΚΑΘΕ ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου