Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Ως ΕΟΝ έχουμε τονίσει οτι η δορυφοροποίηση της Αλβανίας από την Τουρκία αποτελεί μια επικίνδυνη για την πατρίδα μας πραγματικότητα. Η Αλβανία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό,  λειτουργεί απροκάλυπτα ως νεο-Οθωμανική επαρχία.
Θεωρούμε πολύ πιθανό η Τουρκία να προσπαθήσει να δορυφοριοποιήσει και το κράτος των Σκοπίων, κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα την περίσφυξη της Ελλάδας, κάτω από ένα τόξο μουσουλμανικών κρατών, ελεγχόμενων από τον Ερντογάν.
Σε αυτό το πλαίσιο το αλβανικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας - Αλβανίας την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου μαζί με το πρωτόκολλο οικονομικής βοήθειας από την Άγκυρα προς τα Τίρανα.
Η βοήθεια αυτή θα είναι αγαθά και υπηρεσίες για στρατιωτικούς σκοπούς, αποκλειστικά όμως από την Τουρκία, δημιουργώντας μια στενή σχέση εξάρτησης, την ώρα μάλιστα που η Αλβανία επιζητεί να προχωρήσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Έντι Ράμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα παραχωρήσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη βάση Πασά Λιμάνι στον Αυλώνα για να την μετατρέψει σε ναύσταθμο για το τουρκικό ναυτικό.
Η μεταφορά αεροπλανοφόρου του τουρκικού ναυτικού στον συγκεκριμένο ναύσταθμο είναι δεδομένο οτι θα προκαλούσε νέο κύκλο τουρκικών εναέριων παραβιάσεων, από τα δυτικά μας σύνορα.
Σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μεταναστών στην Β. Ήπειρο φαίνεται πως ο Ερντογαν αποσκοπεί στην εγκατάσταση νέας εστίας απειλών απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία.
Όλα αυτά συμβαίνουν, μάλιστα, ενώ εμείς αδυνατούμε να εμπεδώσουμε την ενότητά μας με τον Κυπριακό Ελληνισμό, ενώ απουσιάζει κάθε έννοια βαλκανικής πολιτικής.
Ως ΕΟΝ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Επίσκοπο Κονίτσης Ανδρέα, που αναφέρθηκε στο θέμα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις νέες εξελίξεις, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου