Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ σε προσφυγή στη Χάγη !

Γράφει ο Ηλίας Μελετίου, Απόφοιτος Πληροφορικής – Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Λέγονται και γράφονται διάφορα για προσφυγή στο ανώτατο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία (ποιών διαφορών; Για προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας μιλάμε). Υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν  αποτελεί λύση ούτε αποτρέπει την επιθετικότητα της Τουρκίας, ίσα ίσα την ενθαρρύνει.
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία είναι διαχρονικός εχθρός μας. Να επανασχεδιάσουμε την εθνική μας στρατηγική, σε στρατιωτικό, διπλωματικό, ψυχολογικό και πολιτιστικό επίπεδο. Αν δεν το κάνουμε φοβάμαι ότι σύντομα θα υποστούμε δυσάρεστες συνέπειες. Άλλωστε η Ιστορία μας έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, η Τουρκία δεν επιτρέπει ούτως ή άλλως τέτοιες.
Οφείλουμε να αρχίσουμε μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης απέναντι σε αυτό το κράτος ταραξία που έχουμε την ατυχία, να βρίσκεται δίπλα μας!
Οι οπαδοί της πολιτικής του κατευνασμού, έστω και αργά πρέπει να καταλάβουν ότι το δόγμα «ταίστε το θηρίο του κεμαλισμού μέχρι να εξημερωθεί» δεν έχει φέρει αποτελέσματα τόσα χρόνια. Δυστυχώς το θηρίο θα θέλει πάντα κι άλλο και κυρίως θα παραμένει πάντα θηρίο.
Η στάση αποτροπής που επέδειξε η Ελλάδα στον Έβρο, στην πρόσφατη υβριδικού τύπου επίθεση που επιχείρησε το κράτος συμμορία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την προσπάθεια εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην χώρα μας και έτυχε της καθολικής αναγνωρίσεως από τον Ελληνικό Λαό θα πρέπει να είναι η πυξίδα μας για οποιαδήποτε άλλη κρίση έρθει στο μέλλον.
Το Αιγαίο ανήκει στους υπερασπιστές του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου