Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Ν. ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ




Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μίας ακόμη πρόκλησης της Τουρκίας, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ατέλειωτο κατάλογο των διαρκώς εντεινόμενων επιθετικών ενεργειών της.
Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησιογραφικά δίκτυα Τούρκοι ένοπλοι, στρατοχωροφύλακες και καταδρομείς, εγκαταστάθηκαν σε αναγνωρισμένο διεθνώς ελληνικό έδαφος ανατολικά του Έβρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ύψωσαν μάλιστα και τουρκική σημαία.
Η παρουσία ένοπλων στρατιωτών ενός κράτους στην επικράτεια ενός άλλους κράτους, χωρίς την άδεια του δευτέρου, ως γνωστόν ονομάζεται εισβολή.
Η ελληνική πλευρά επικοινωνιακά τουλάχιστον προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα. Ο Υπ.Εξ. Ν. Δένδιας μίλησε για διαφορά λίγων δεκάδων μέτρων που εύκολα θα επιλυθεί.
Το πρόβλημα, όμως, δυστυχώς κύριε υπουργέ, είναι πως η διαφορά αυτή δεν αφορά το Λουξεμβούργο ή το Σαν Μαρίνο. Αφορά την νεο-οθωμανική Τουρκία, η οποία με αμείωτο ρυθμό αμφισβητεί επιθετικά την εδαφική μας ακεραιότητα. Στο ίδιο μέρος πριν ένα μήνα εξαπέλυε πλήθη μεταναστών, ενώ καθημερινά παραβιάζει το εναέριο χώρο μας. Στις κομματικές συγκεντρώσει ο Ερντογάν διαφημίζει την Γαλάζια Πατρίδα, ενώ προχθές το Τουρκικό Υπ.Εξ. απαξίωσε την Ποντιακή Γενοκτονία. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε ότι η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε πόλεμο στην Συρία, κάτι που δείχνει ότι δεν μιλάμε για ένα φιλήσυχο γείτονα.
Στόχος όλων αυτών των τουρκικών ενεργειών είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου είναι δεδομένο οτι θα κερδίσει πράγματα που προφανώς δεν της ανήκουν. Στις διεθνής διαπραγματεύσεις εκ των πραγμάτων γίνονται εκατέρωθεν υποχωρήσεις και οι παράλογες διεκδικήσεις νομιμοποιούνται. 
Για αυτό θεωρούμε πως η πολυδιαφημισμένη λύση της Χάγης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων.
Η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι επιθετικές πολιτικές απαιτούν σθεναρή διπλωματική απάντηση. Η υποχωρητικότητα, αντιθέτως, τους δίνει χώρο για να γίνουν ακόμη πιο ιταμές.
Η Ελλάς, η χώρα των Ηρώων και των Μαρτύρων, δεν έχει πλεον το περιθώριο να δώσει ούτε εκατοστό στον αφιονισμένο γείτονα.
Στα λίγες δεκάδες αυτά μέτρα των συνόρων, κ. Δένδια, κάποιος πρόγονος μας σίγουρα έδωσε το αίμα του για να υπάρχουμε σήμερα εμείς.
Καθήκον μας να τα υπερασπιστούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου