Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Προτάσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα


Σαν ΕΟΝ έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη λύπη μας, αλλά και τη δυναμική αντίδρασή μας στην απόφαση της κυβέρνησης, την Αγία Μεγάλη Εβδομάδα οι Εκκλησίες να μείνουν τελείως κλειστές χωρίς Πιστούς. Την στιγμή που σε άλλες ομόδοξες χώρες όπως η Γεωργία, η Βουλγαρία, η Ρωσία πραγματοποιούνται οι Ακολουθίες με τα ανάλογα βέβαια μέτρα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένες χώρες έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού από την Ελλάδα παρ' ότι οι Εκκλησίες είναι ανοιχτές. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς όλα τα γεγονότα, όπως και οι ασθένειες πέρα από την φυσική και επιστημονική εξήγηση και αντιμετώπιση υπάρχει κι η πνευματική. Το θέμα είναι εφόσον η Ιερά Σύνοδος, συμφώνησε με την κυβερνητική απόφαση εμείς ως απλοί Πιστοί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Βεβαίως και μπορούμε! Ο Χριστός βλέπει την προαίρεση του ανθρώπου και ήρθε η ώρα να Του αποδείξουμε ότι όντως επιθυμούμε το έλεος Του. Οι προτάσεις μας είναι απλές και εύκολες:
1) Βάζουμε στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στις 7 περίπου που αρχίζουν. Ατομικά σε ένα δωμάτιο ή μαζί με την οικογένεια μπροστά σε εικόνες του σπιτιού διαβάζουμε μέσα από βιβλιαράκι ή ακούγοντάς τους, τους ψαλμούς της εκάστοτε Ακολουθίας. Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Πατρίδα μας, χρειάζεται όλοι οι Έλληνες να προσευχηθούμε. Ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά Του απροστάτευτα, αρκεί και εμείς να το ζητήσουμε. Το να προσευχηθούμε 1-2 ώρες το απόγευμα στις 7 η ώρα, αντί να βλέπουμε τηλεόραση ή να λέμε ανοησίες, μόνο καλό θα μας κάνει. Η Πατρίδα μας, αλλά και εμείς σαν πρόσωπα χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ τη βοήθεια του Θεού. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η Πίστη για μας είναι ένα οντολογικό και βιωματικό γεγονός σχέσης με τον Θεό και όχι απλά ένας <<θρησκευτικός>> τρόπος ζωής ή κάποιες <<αόριστες>> ιδέες. Χρειάζεται αυτές τις Άγιες μέρες να δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο κύμα προσευχής και πνευματικής αντίστασης!
2) Την Κυριακή του Πάσχα τρώμε όλοι μαζί οικογενειακώς θυμόμαστε και τηλεφωνούμε σε όλους τους γνωστούς μας, ιδιαίτερα, αυτούς που μένουν μόνοι τους αυτό το διάστημα. Σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις οι οικογένειες και οι κοινότητες είναι αυτές που δίνουν δύναμη στον καθένα. Το Μεγάλο Σάββατο βράδυ ψάλλουμε όλοι οι Έλληνες μαζί το Χριστός Ανέστη και δίνουμε τη δική μας απάντηση στους εχθρούς της Πίστεως και της Πατρίδος μας, των οποίων τα σχέδια στο τέλος είναι βέβαιο πως θα συντριβούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου