Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!




Μεγαλειώδης ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο πρώην στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» στον Άγριλο Αμφιλοχίας. Κάτοικοι από την Αμφιλοχία, την Κατούνα και την γύρω περιοχή έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να δηλώσουν την άρνησή τους στην δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.
Πριν το συλλαλητήριο στην Παναγία την Αγριλιώτισσα που είναι μέσα στο παλιό στρατόπεδο τελέστηκε λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά. Η τύχη του ναού προφανώς θα είναι αμφίβολη, αν το μέρος κατακλυστεί από τους σουνίτες <<φιλοξενούμενους>>. Η παρουσία του Μητροπολίτη Κοσμά, την νηφαλιότητα αλλά και τον πατριωτισμό του οποίου, δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, αποδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Η μεταφορά των μεταναστών στην δημογραφικά παρακμάζουσα ελληνική περιφέρεια, όπου επικρατεί η ανεργία και η μαζική φυγή των νέων, δύναται να προκαλέσει ραγδαία αντιστροφή των πληθυσμιακών δεδομένων.
Η ύπαρξη δομών με 2.500 λαθρομετανάστες δίπλα σε χωριά λιγότερων κατοίκων θα δημιουργήσει μουσουλμανικούς θυλάκους, πολυπληθέστερους των ντόπιων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ως Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-ΕΟΝ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούμε τους αρμόδιους να λάβουν υπ' όψιν τα δίκαια λαϊκά αιτήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου