Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ!









Το ερχόμενο Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στις 12.00 στο νεκροταφείο Παπάγου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία και η ταφή των οστών του αντιστράτηγου Γεώργιου Παπαλαμπρίδη.
Ο υπολοχαγός τότε Παπαλαμπρίδης, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ήταν τον Ιούλιο του '74 στο 399 Τάγμα Πεζικού της Εθνικής Φρουράς και είχε την διοίκηση του Β’ Λόχου. Κατά την εισβολή του Αττίλα του ανατέθηκε η άμυνα των υψωμάτων στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδάκτυλου, προκειμένου να αποτραπεί η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων προς το νότο. Ο λόχος του κράτησε ηρωικά τα υψώματα για τρεις ημέρες.
Ο Γεώργιος Παπαλαμπρίδης πολέμησε τους Τούρκους εισβολείς στην Άσπρη Μούτη, το πιο ψηλό σημείο της κορυφής Αλωνάγρα. Κατά την διάρκεια ανακωχής, που η τουρκική πλευρά δεν σεβάστηκε, στεκόταν όρθιος και ακάλυπτος πάνω σε βράχο, δίνοντας οδηγίες στους στρατιώτες του, όταν δέχτηκε σφαίρα από Τούρκο ακροβολιστή. Η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο του, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός πάνω σε έναν δεκανέα.
Το 2018 βρέθηκαν μόλις τρία οστά του γιατί η ταφή του ήταν επιφανειακή και πρόχειρη.
Μετά θάνατον προήχθη σε αντιστράτηγο.
Ο Γεώργιος Παπαλαμπρίδης αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σύγχρονου Ήρωα, που έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδας. Την στιγμή που οι πολιτικοί υπογείως ξεπουλούσαν την Κύπρο με αντάλαγμα την καρέκλα, άντρες όπως ο Παπαλαμπρίδης στάθηκαν πιστοί στο καθήκον, άξιοι απόγονοι των 300 του Λεωνίδα, των Σαλαμινομάχων, των ελευθερωτών του 1821, των μαχητών του '40.
Σήμερα που ο Ερντογάν παραβιάζει καθημερινά την Ελληνική και Κυπριακή κυριαρχία, εποφθαλμιόντας την ΑΟΖ και στέλνοντας ατέλειωτες καραβιές σουνιτών λαθρομεταναστών, αδιαμφισβήτητα μια νέα εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα οι ελληνικές ηγεσίας αποσιωπούν το ύψιστο ηθικά ζήτημα των αγνοουμένων του '74, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις δείχνουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Όσοι δεν λησμονήσαμε, όμως, το Σάββατο θα είμαστε εκεί να κλίνουμε το γόνυ και να ψιθυρήσουμε μια τελευταία προσευχή για τον Έλληνα Ήρωα.
Η ΕΟΝ θα δώσει το παρών και καλεί κάθε πατριώτη, κόντρα στα σημεία των καιρών, να πράξει το ίδιο.
Αυτή θα είναι μια πρώτη απάντησή μας σε όσα απεργάζεται ο νεοοθωμανισμός, αλλά και όσοι εγχώριοι τον σιγοντάρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου