Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Κυριάκος Μάτσης, Εθνομάρτυρας της Ε.Ο.Κ.Α.




<<Μοναδική ιδεολογία για την Ελληνική νεολαία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, και μοναδικό της σύμβολο η Ελληνική γαλανόλευκη, με απεικονισμένο επάνω της το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα, η πίστη του στην Πατρίδα και στην θρησκεία. Ας κλείσουμε βαθειά στην ψυχή μας τα αθάνατα αυτά ιδανικά. Έχουμε χρέος ιερό να το κάνουμε αυτό. Εμπρός, λοιπόν, ακρίτες των εθνικών μας επάλξεων. Ας της δώσουμε το κάθε τι. Και την ζωή μας ακόμα. Γιατί αν πραγματικά μια φορά κανείς πεθαίνει, το να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα θεία είναι η δάφνη. Μη ξεχνάτε πως σήμερα η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά Νεκροθήκη Ημιθέων. Μη ξεχνάτε πως είμαστε Έλληνες. Και σαν τέτοιοι, ας σταθούμε στο ύψος της Ιστορίας μας, περήφανοι και αξιοπρεπείς.>>
Κυριάκος Μάτσης, Εθνομάρτυρας της Ε.Ο.Κ.Α.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19/11 ΤΟ 1958 ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΥΠΡΙΩΝ. ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΛΕΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΖΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΡΩΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΤΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου