Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ιωαννίδης: Η πανδημία έχει τελειώσει για τις περισσότερες χώρες, όχι όμως για την Ελλάδα



Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ !
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο καθηγητής Επιδημιολογίας Ιωάννης Ιωαννίδης, σε συνέντευξή του στην Κύπρο σε εκπομπή, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Λόγω των δεδομένων που επικρατούν με την μετάλλαξη «όμικρον» δήλωσε πως στο Ελλαδικό και το Κυπριακό κράτος, η πανδημία έχει εισέλθει σε μια ενδημική φάση.

Για το δικό μας κράτος ανέφερε μάλιστα, πως εξαιτίας της υψηλής καταπόνησης του Ε.Σ.Υ. και του βαθμού γήρανσης του πληθυσμού θα είναι από τις χώρες που θα ταλαιπωρηθούν αρκετά. Ωστόσο ο χαμηλός αριθμός των νεκρών δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Για την αδελφή μας Κύπρο δήλωσε πως, όπως σε άλλα κράτη έτσι και εκεί η πανδημία έχει ακολουθήσει την αναμενόμενη ενδημική φάση. Υποστήριξε δε πως χάρις την μετάλλαξη «όμικρον» θα έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη ανοσία σε επόμενες μεταλλάξεις εάν υπάρξουν, ενώ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά την γνώμη του είναι «στρατηγικά λάθος», όπως τόνισε.

Ως Ελληνική Ορθόδοξος Νεολαία-ΕΟΝ, δηλώνουμε ότι δεχόμαστε και ακούμε τις απόψεις και τις τοποθετήσεις των ειδικών ιατρών, που έχουν θέσει ως στόχο της ενημέρωση, έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις επί του αντικειμένου και του τρέχοντος ζητήματος της πανδημίας που ταλανίζει την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου