Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Εθνική Άμυνα: Ένα Χρέος όλων των Ελλήνων!

Γράφει ο Ηλίας Μελετίου, Απόφοιτος Πληροφορικής, Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών


Στην σημερινή συγκυρία της ολοένα και περισσότερο αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας και της προσπάθειας επιβολής τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο η απάντηση της Ελλάδος αρχικά θα πρέπει να είναι η άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με όσες περισσότερες γειτονικές χώρες γίνεται ( Αίγυπτος-Κυπρος-Αλβανια) όπως έγινε και με την Ιταλία που η οριοθέτηση της ΑΟΖ ήταν μία μεγάλη και αναγκαία επιτυχία της Ελληνικής διπλωματίας.

Επίσης είναι απαραίτητη η συνέχιση της διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων και η πλήρης διπλωματική απομόνωση της γείτονος.

Στο στρατιωτικό κομμάτι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ και πλέον το παραδέχονται όλοι.

Είναι ένα χρέος όλων μας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω από την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της δεν είναι κανένας μας και όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε στην περαιτέρω αύξηση της ισχύος των ενόπλων δυνάμεων!

Μερικά αναγκαία βήματα πιστεύω πως είναι:

1) Αύξηση της στρατιωτικής θητείας και στους τρεις κλάδους, τα επιτελεία το ζητούν επιτακτικά εδώ και αρκετά χρόνια άλλωστε.

2) Άμεση πρόσληψη ΕΠΟΠ( επαγγελματίες οπλίτες) και στους τρεις κλάδους, τελευταία “σειρά” ΕΠΟΠ που κατατάχθηκε ήταν το 2010. 

3)Σύσταση ταμείου Εθνικής Άμυνας με συμμετοχή όλων των Ελλήνων και προτροπή στους έχοντες να συνεισφέρουν, μην λυσμονουμε ότι η Ελλάδα ιστορικά βοηθήθηκε αλλά και μεγαλούργησε με δωρεές από επιφανείς Έλληνες χαρακτηριστικό παράδειγμα το Θωρηκτό Αβέρωφ!

4) Σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο.

Συμφωνίες όχι απλά για κοινές ασκήσεις, άλλα αμυντικού τύπου!

5) Ενίσχυση της εθνοφυλακής στα πλαίσια της απαραίτητης Παλλαϊκής Άμυνας και του δόγματος Πολίτη – Οπλίτη.

Δημιουργία ταγμάτων εθνοφυλακής σε όλες της μεγάλες πόλεις συμπεριλαμβανομένων Αθήνας και Θεσσαλονίκης!!!

Η Ελλάδα παρά την δεκαετή οικονομική κρίση διαθέτει ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις!

Το μόνο που χρειάζεται είναι αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση, αλλά θα προσθέσω ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα και από τον λαό για να αντιμετωπίσουμε αν και εφόσον χρειαστεί την κλιμάκωση της κρίσης με την Τουρκία.

Υ.Γ Ο αέρας του Αιγαίου δεν κουβαλάει μικρόβια, μόνο αίμα ηρώων κι αλμύρα λευτεριάς και περηφάνιας από το Καστελόριζο ως την Σαμοθράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου