Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ - ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί στους Έλληνες μειονοτικούς της Αλβανίας, λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων ληστρικών συμμοριών σε ακατοίκητα σπίτια σε ομογενειακά χωριά, χωρίς όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, οι αρχές να δείχνουν ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανία του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια απ’ όπου αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν σε αυτά και αφού τα φόρτωσαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού αυτού, αλλά και άλλων στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, πέρα από το «πλιάτσικο» στα σπίτια απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην Ε.Ο.Ν. πιστεύουμε οτι η αλβανική πολιτική φέρνει την μειονότητα μπροστά σε ένα εξοντωτικό δίλημμα: άρνηση της ελληνικής της ταυτότητας ή ξεριζωμός. Με άλλα λόγια στην Βόρειο Ήπειρο εξελίσσεται αργά, αλλά σταθερά, μια εθνοκάθαρση.

Ταυτόχρονα, η αλβανική δικαιοσύνη έβαλε στο στόχαστρο την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα (ο οποίος δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου 2018 στο Βουλιαράτι), επειδή θέλησε να τοποθετήσει προσκυνητάρι στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 35χρονος.

Η οικογένεια Κατσίφα καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr, προ ολίγων ημερών ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας, πήγε για ανάκριση στον Εισαγγελέα, μαζί με τον άνθρωπο που τον βοήθησε, τον πρόεδρο του χωριού Βόδριστας.

Προφανώς στην Αλβανία το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της θρησκευτικής Πίστης καταπατείται, μαζί με τα δικαιώματα της Μειονότητας. Στο γειτονικό κράτος η δικαιοσύνη δεν ενοχλείται από τις αποθήκες όπλων και τις χασισπφυτείες, αλλά κόπτεται μην κτιστεί εκκλησάκι για τον Κατσίφα.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ...

Αλλά και οι εγχώριοι δικαιωματιστές, που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των μαύρων στις Η.Π.Α., τσιμουδιά δεν έβγαλαν για τα αδέρφια στην Βόρειο Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου