Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου Ε.Ο.Ν. : Να μην υπάρξει καμμία εμπλοκή της Ελλάδος στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία


Συγκλονισμένος είναι όλος ο πλανήτης με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και ώρες στην Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο που για ακόμη μια φορά κέντρο παγκόσμιων εξελίξεων και γεγονότων είναι Ορθόδοξα Χριστιανικά κράτη. Η Ουκρανία εδώ και 100 χρόνια περίπου αποτελεί μια μαύρη τρύπα στην Ανατολική Ευρώπη. Λόγω της απάνθρωπης κομμουνιστικής κατοχής η οποία δολοφόνησε εκατομμύρια Ουκρανούς επί Σοβιετικής Ένωσης, οι πληθυσμοί στην δυτική Ουκρανία έχουν αναπτύξει ένα αντιρωσικό μένος. Αυτό το συναίσθημα εκμεταλλεύτηκαν το 2014 και μετά τα συμφέροντα των ΗΠΑ ώστε να στρέψουν ολοκληρωτικά την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας μέσω μια τεχνητής εξέγερσης και της εγκαθίδρυσης μιας φιλοδυτικής ακροδεξιάς κυβέρνησης. Από την άλλη η Ανατολική Ουκρανία ειδικά σε περιοχές όπως το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ κατοικείται από πολίτες ρωσικής συνείδησης και γλώσσας. Δυστυχώς, Ρώσοι και Δύση αποφάσισαν να λύσουν αυτό το χρόνιο γεωπολιτικό ζήτημα με πολεμικές συγκρούσεις. Ρώσοι και Ουκρανοί είναι δύο Ορθόδοξα Έθνη με πολύ κοντινούς πολιτισμούς. Δύο αδελφοί λαοί πληρώνουν με αίμα τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα συγκεκριμένων διεθνιστικών και σατανικών κέντρων. Στόχος να πληγωθεί η συνοχή των Ορθοδόξων μέσω σχισμάτων στην Εκκλησία και πολεμικών συγκρούσεων.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα εθνικό κέρδος να εμπλακεί στους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Πρέπει επιτέλους να χαράξουμε ανεξάρτητη και εθνική πολιτική. Από την επανάσταση του 1821 έως τους Βαλκανικούς, την Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β’ ΠΠ, τον τουρκικό Αττίλα, δεν είχαμε καμμία ουσιαστική βοήθεια ούτε από την Δύση ούτε από την Ρωσία. Καμμία ευαισθησία δεν υπήρξε από τους “συμμάχους” μας στην Ευρώπη ούτε από τους Ρώσους όταν οι Έλληνες σφάζονταν στην Κύπρο από τους Τούρκους κατακτητές. Να μην έχουμε και τώρα καμμία αυταπάτη περί “ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, συμμαχικής αμερικανικής βοήθειας ή Ρωσικής στήριξης σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τελείως μόνη της τις συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από θάλασσα και αέρως. Την ώρα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σοβαρά προβλήματα όπως το δημογραφικό, η ακρίβεια, η συνεχής παράνομη μετανάστευση, οι τουρκικές προκλήσεις, η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει θέσεις σε ζητήματα που δεν την αφορούν και να μπλέξει την Πατρίδα μας σε καταστάσεις που μόνο ηττημένους θα μας βγάλουν.

Οι προσευχές και οι σκέψεις μας αυτές δύσκολες ώρες είναι στους Ουκρανούς και Ρώσους αδερφούς. Ευχόμαστε να λήξει γρήγορα η αιματοχυσία στην περιοχή και να διασφαλιστούν η Ουκρανική εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, αλλά και η προστασία των Ρωσόφωνων πολιτών. Η Ελλάς αποτελεί διαχρονικά παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Απαιτείται άμεση ενεργειακή ανεξαρτησία της Πατρίδος μας και εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου. Η πάγια θέση της ΕΟΝ για εθνική οικονομική και ενεργειακή αυτάρκεια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου