Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Εμείς διχαζόμαστε και ο Ερντογάν πανηγυρίζει

Ο Τουργκούτ Οζάλ είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να υποτάξει η Τουρκία την Ελλάδα από το να της στείλει μερικά εκατομμύρια ισλαμικών πληθυσμών. Σήμερα βιώνουμε την αποκορύφωση αυτής της αποικιστικής τακτικής, καθώς μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 56 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Ο Ερντογάν χτυπά το έθνος μας με ένα ασσύμετρο όπλο, απολύτως κατάλληλο να απειλήσει την εθνική μας επιβίωση, αν αναλογιστεί κανείς την δημογραφική μας κατάρευση και την μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό. Είναι, λοιπόν, αμφίβολη η εθνική μας ύπαρξη και η πληθυσμιακή και κατ' επέκταση διοικητική κυριαρχία στην πατρίδα μας σε λίγες δεκαετίες από τώρα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, πράγμα πολύ πιθανό αν αναλογιστεί κανείς την διαχρονικότητα της τουρκικής επεκτατικότητας και την δεδομένη ύπαρξη ισλαμικών πληθυσμών από τριτοκοσμικές ώρες διαθέσιμων για μετανάστευση, η χώρα μας θα μετατραπεί σε ένα χώρο που κάθε ικμάδα ελληνικότητας θα παραπέμπει σε ένα ξεχασμένο παρελθόν.
Ταυτόχρονα, η Τουρκία πετυχαίνει μέσω του λαθρομεταναστευτικού να διχάσει τους Έλληνες. Τα τελευταία γεγονότα στα νησιά το απέδειξαν περίτρανα. Οι νησιώτες δικαίως αντιδρούν και δεν αντέχουν άλλο να χάνουν την φυσιολογική καθημερινότητά τους και να γίνονται μειοψηφία στον τόπο τους. Από την άλλη η κυβέρνηση αδίκως αγνοεί την βούληση των νησιωτών και στέλνει τα ΜΑΤ να τους καταστείλουν. Προφανώς, η Ν.Δ. προτιμά να θυσιάσει τις λίγες αβέβαιες ψήφους τους για να μην χάσει τις αντίστοιχες στην ενδοχώρα. Ωστόσο, σίγουρα η παρουσία των σουνιτών λαθρομεταναστών στα νησιά που η Τουρκία ξεδιάντροπα διεκδικεί είναι επικίνδυνη. Η μεταφορά τους, από την άλλη στην ενδοχώρα, μπορεί να καταστεί εξίσου επικίνδυνη, μιας και τότε θα δυσκολέψει αφάνταστα η επαναπροώθησή τους.
 Έτσι, όμως, ο ελληνικός λαός πέφτει σε έναν ατέρμονα διχασμό. Οι νησιώτες με τους στεριανούς, η μία περιφέρεια με την γειτονική, ο ένας δήμος με τον διπλανό, η επαρχία με την πρωτεύουσα και τελικά ο λαός με την αστυνομία. Τα αντίπαλα στρατόπεδα πολλαπλασιάζονται αν σκεφτεί κανείς ότι το σύστημα της παγκοσμιοποίησης, παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν, έχει εξαρτήσει μεγάλο μέρος του γηγενούς πληθυσμού οικονομικά από την μετανάστευση. Μόνο και μόνο στις Μ.Κ.Ο απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι, ενώ γίνεται πάρτυ δεκάδων εκατομμυρίων.
Επίσης, όπως πάντα υπάρχουν οι από άποψη ή από συμφέρον εθνομηδενιστές, που εθελοτυφλούν, ενώ άλλοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια πάνω στο τόσο ευαίσθητο θέμα. 
Η Ιστορία, όμως, έχει δείξει πως όποτε ήμασταν διχασμένοι η τουρκική απειλή μας κατέβαλε. Λόγω των εμφυλίων εριδών η Επαναστάση του '21 δεν έφερε την λευτεριά σε όλα τα σκλαβωμένα αδέρφια μας. Ο Διχασμός μας κατέστρεψε στην Μικρασία, ενώ είχαμε φθάσει στο Κάλε Γκρότο και με γυμνό μάτι βλέπαμε την Άγκυρα. Και το 1974, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο μας πάλι η διχόνοια ήταν αυτή που τους άνοιξε τις πύλες.
Επομένως, ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο, την στιγμή που αποτυγχάνει στο Ιντλίμπ, να πανηγυρζει για την ευόδωση των νεο-οθωμανικών σχεδίων στην Ελλάδα.
Εμείς, απ' την άλλη, οφείλουμε να λύσουμε το μεταναστευτικό στην ρίζα του. Ορθά η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκοπεύει να κλείσει τα σύνορα στους λαθρομετανάστες. Πρέπει, όμως, να αρχίσουν και οι επαναπροωθήσεις και να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα εκτός κατοικημένων περιοχών (π.χ. ακατοίκητα νησιά). Μόνο έτσι θα αποφευχθεί ο ατέλειωτος κύκλος δικαιολογημένων αντεγκλήσεων μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, αλλά και θα προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια.
Καιρός, λοιπόν, να αντιδράσουμε και να αναστρέψουμε την κατάσταση. Μόνο αν αντιληφθούμε ότι ο συνδυασμός δημογραφικού-λαθρομεταναστευτικού μας έφερε στο χείλος του εθνικού αφανισμού θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Το έθνος ενωμένο με ένα κοινό όραμα, μια νέα Μεγάλη Ιδέα, θα ξεφύγει από τον θανάσιμο κλοιό, στον οποίο μας έφερε η νεο-οθωμανική Τουρκία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου