Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΙΣΛΑΜ, Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ



Το τελευταίο διάστημα το φάντασμα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας έχει σκεπάσει την Ευρώπη.
Εδώ στην Ελλάδα η συζήτηση ήλθε στα αίτια του φαινομένου. Πολλοί αναλυτές, εκκινούμενοι από την μαρξιστική-υλιστική προσέγγιση, αποδίδουν την ριζοσπαστικοποίηση αποκλειστικά στην καταπίεση και τον ρατσισμό που υφίστανται οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί που ζούν στην Δύση, καθώς και στον ιμπεριαλισμό των δυτικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή. Ακούσαμε πολλούς να τα αποδίδουν όλα στις Σταυροφορίες ή ακόμα να θεωρούν υπεύθυνο τον Χριστιανισμό.

Η μονοδιάστατη αυτή προσέγγιση διαψεύδεται εν πολλοίς από την πραγματικότητα. Οι τρομοκράτες είναι συχνά εύποροι, ζουν για δεύτερη ή τρίτη γενιά στη δυτική κοινωνία, δεν καταπιέζονται από κανέναν. Εξάλλου οι Άραβες ιστορικά καταπιέστηκαν πολύ περισσότερο από του Τούρκους παρά απ' τους Ευρωπαίους.

Αντίθετα, το συνεκτικό στοιχείο όλων αυτών είναι η ισλαμική θρησκεία. Το κοράνι, που καλεί σε ιερό πόλεμο, και είναι επόμενο ορισμένοι, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών να το ακολουθήσουν και να μετατραπούν τρομοκράτες.

Η Δύση, απ' την άλλη, προφανώς και έχει κάνει τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του ισλαμικού κόσμου. Από τις Σταυροφορίες μέχρι το σύγχρονο ιμπερεαλισμό η Δύση απομυζά τον αραβικό κόσμο. Σκοπός της, ωστόσο, ποτέ δεν ήταν η πολιτιστική, ή πολύ περισσότερο η θρησκευτική, επέκταση προς τους λαούς αυτούς. Αντίθετα, η επέκταση πάντα ήταν μονοδιάστατα οικονομική και γεωστρατηγική, γι' αυτό άλλωστε και απέτυχε. Μέχρι πρόσφατα ενίσχυε το ακραίο σουνιτικό Ισλάμ από τον ISIS μέχρι τον Ερντογάν, ενώ βομβάρδιζε τον Καντάφι, τον Άσαντ, την Χεζμπολάχ. Συνεπώς, η Δύση έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο και στα μάτια πολλών τζιχαντιστών φαντάζει ο ιδανικός χώρος για την πραγματοποίηση των αιμοβόρων καθηκόντων τους.

Πάντα, άλλωστε, οι δυτικές δυνάμεις κοιτώντας προς τα ανατολικά έδιναν προτεραιότητα στην εξόντωση του ελληνικού κόσμου. Εμείς είχαμε αποδείξει ιστορικά πως μπορούμε να αμφισβητήσουμε την πολιτιστική ηγεμονία της Δύσης, ενώ ο γεωγραφικός χώρος μας μάς παρέχει τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Επίσης, ο παπισμός πάντα αποσκοπούσε στην προσάρτηση των Ορθοδόξων πληθυσμών.

Γι' αυτό, οι Σταυροφόροι πρωτίστως φρόντισαν να κατακτήσουν την Πόλη το 1204. Λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν ο αυτοκράτορας Ιωάννης Κομνηνός με πολύ ισχυρό στρατό θέλησε να βοηθήσει στην απελευθέρωση των Αγίων Τόπων οι σταυροφόροι στράφηκαν εναντίον του. Γι' αυτό, τους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου οι ιταλικές πόλεις το είχαν μετατρέψει σε οικονομική αποικία τους, πολλοί πριν ο τρίτος κόσμος αποικιστεί.
Στη συνέχεια, οι Βαυαροί μετά την επανάσταση του '21 απέτρεψαν την δημιουργία ισχυρού ελληνικού κράτους. Έκτοτε οι Μεγάλοι συνεχώς φροντίζουν η Ελλάς να μικραίνει αντί να μεγαλώνει.
Αλλά ο ιμπερεαλισμός της Δύσης δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά αφορά όλον τον ορθόδοξο κόσμο. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη τη δεκαετία του '90 στη Σερβία.

Συνεπώς, ο Ελληνισμός όχι μόνο δεν ευθύνεται για την ανάφλεξη της τρομοκρατίας, αλλά αντίθετα έχει υποστεί από τη Δύση όσα και ο μουσουλμανικός κόσμος. Ας ελπίσουμε η ανεύθυνη ρητορική ορισμένων να μην προκαλέσει την ταύτιση της Ελλάδας με την Δύση και την επέκταση και εδώ της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου