Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Οι Λόγοι που η Κυβέρνηση απογοητεύει συνεχώς τους ψηφοφόρους της


Όταν μια κυβέρνηση ενός κράτους κάνει συνεχώς λάθη, τότε το βάρος των λαθών πέφτει πάνω σε όλον τον λαό. Η ΝΔ εδώ και τον ενάμιση σχεδόν χρόνο διακυβέρνησή της, απογοητεύει συνεχώς τον μέσο δεξιό και πατριώτη ψηφοφόρο της. Ειδικότερα, απ' την εμφάνιση του κορονοϊού και μετά, η κυβέρνηση έχει πάρει αποφάσεις και έχει δείξει πολιτικές προθέσεις που κανένας ψηφοφόρος της δεν φανταζόταν τον Ιούλιο του 2019:
1) Διαχείριση κορονοϊού στο 1ο "κύμα". Μια υπερβολικά κατασταλτική διαχείριση της επιδημίας. Το πρώτο λοκντάουν κράτησε 2 μήνες με ελάχιστα κρούσματα και νεκρούς. Με κλειδαμπάρωμα των Ελλήνων, με μια συνεχή τρομοκράτηση από τα ΜΜΕ που η κυβέρνηση τους έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ, με καμία αξιόλογη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μια καραντίνα που έφερε πολύ άσχημα αποτελέσματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους Έλληνες εργαζόμενους. Χιλιάδες πρόστιμα καθημερινά, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλειστές Εκκλησίες και απαγόρευση συμμετοχής στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

2) Εθνικά θέματα. 
Πλήρη αποδοχή και σεβασμός στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που ξεπούλησε όνομα, ιστορία, εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλά τηρεί εντελώς την προδοτική συμφωνία, την ίδια ώρα που οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν συνεχώς σε πολλά σημεία, αλλά ηγείται της προσπάθειας εισόδου των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, απ' το καλοκαίρι το Ορούτς Ρέις, διαφορά αλλά τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά πλοία εισέρχονται συνεχώς στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς καμία ουσιαστική απάντηση απ' την κυβέρνηση μας και ούτε ουσιαστικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3) Διαχείριση κορονοϊού στο 2ο " κύμα".
Από τις αρχές Νοεμβρίου βιώνουμε το δεύτερο σκληρότερο λοκντάουν. Ολική απαγόρευση μετά τις 9 το βράδυ, η οποία θυμίζει μαύρες εποχές, μάσκες παντού, τρομοκρατία από τα κανάλια καθημερινά με απαράδεκτες και ανήθικες εικόνες μέσα από εντατικές και νεκροταφεία, αλλά και συνεχή αύξηση των νεκρών. Η αποτελεσματικότητα όλων αυτών των μέτρων, δυστυχώς, φαίνεται και στην ύπαρξη σχεδόν 100 νεκρών ημερησίως και στα χρόνια προβλήματα του Ε.Σ.Υ. που καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έλυσε. Η κυβέρνηση αντί να βοηθήσει οικονομικά τους ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πιο χαλαρά μέτρα, επέλεξε ένα σκληρό λοκντάουν που μέχρι τώρα δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επέλεξε μια συνεχή μέσω των ΜΜΕ τρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντάς τους την ευθύνη συνεχώς για την άνοδο των κρουσμάτων. Όταν τα κρούσματα μειώνονται είναι λόγω "των καλών μέτρων της κυβέρνησης", ενώ όταν οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς "φταίνε οι ανεύθυνοι κακοί Έλληνες" που βγαίνουν λίγο έξω να ξεσκάσουν με οικεία πρόσωπα τους από τον συνεχή εγκλεισμό. Έναν εγκλεισμό χωρίς διευκρινίσεις για το που θα πάει... Την ίδια ώρα που ο Έλληνας δεν μπορεί να βγει έξω ούτε μόνος του χωρίς τη μάσκα μήπως και "κολλήσει από τον αέρα", ούτε δεν μπορεί να πάει στο περίπτερο μετά τις 9 μην του κόψει πρόστιμο η αστυνομία που συνεχώς κάνει περιπολίες για τον εντοπισμό "ανεύθυνων" ο πρωθυπουργός με οικογένεια και καμία δεκαριά περίπου φωτογραφίζεται στην Πάρνηθα να κάνουν ποδηλατάδα και μοτορκροσ.

4) Εκκλησία

Η Εκκλησία έχει δεχτεί τα πιο αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης. Μας απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία, η Πηγή της Ζωής. Μας απαγορεύτηκε τη Σαρακοστή, μας απαγορεύεται και τώρα η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Και όλα αυτά στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων... Θα ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξουν οι Ναοί και να γίνονται οι Θείες λειτουργίες με μέτρα αποστάσεων ή σε προαύλιους εξωτερικούς χώρους; Κι απ' την άλλη ενώ οι Εκκλησίες είναι κλειστές, χιλιάδες αριστεροί βγήκαν και συμμετείχαν στις πορείες του Πολυτεχνείου και διάφορες άλλες συγκεντρώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. Λυπούμαστε πολύ, αν όντως το κλείσιμο των Εκκλησιών ήταν πολιτική επιλογή και όχι υγειονομική... Λυπούμαστε γιατί η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει καμία ευαισθησία στο Ορθόδοξο αίσθημα του λαού. Λυπούμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι χωρίς Εξομολόγηση, χωρίς Θεία Κοινωνία, χωρίς Χριστό, καμία επιστήμη δεν μπορεί να λύσει εντελώς όλα ούτε τα ιατρικά ούτε τα ψυχολογικά προβλήματα του κόσμου. Η Ορθοδοξία μας θέτει την Πίστη πάνω από την <<ανθρώπινη λογική>>, και απ' ότι φαίνεται το πολιτικό σύστημα ενοχλείται από αυτήν την πεποίθηση των Χριστιανών. Λυπούμαστε, αλλά ελπίζουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη δική μας μετάνοια και τη Χάρη του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτές τις δοκιμασίες. Η κυβέρνηση προτιμά να ακολουθεί κατά γράμμα τις έξωθεν εντολές από τα διάφορα κέντρα της παγκοσμιοποίησης και όχι τη θέληση και το συμφέρον του Έλληνα πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου